Международни пратки – цени и по какъв начин се формират те

При определянето на финалната стойност за транспорт на международните пратки, цените може да се влияят от много и различни фактори, като местоположение на изпращача и/или получателя, метод на транспорт, бързина на доставката, характер на товарите, големина, тегло и много други. При международните пратки, цените може да се различават драстично за една и съща стока, която минава по различен маршрут или, която се изпраща за различен (по-кратък или по-дълъг) срок.

Международни пратки – цени и промяната на таксите спрямо избрания метод на транспортиране

Международни пратки цени 1

Международни пратки цени – Вижте още!

При международните пратки, цените се променят драстично според транспорта, с който се превозват. За вашите пакети можете да изберете от 3 основни метода за транспорт – морски, наземен или въздушен, като понякога се налага и комбинация от повече от един метод на логистика.

               Международни пратки – цени при използване на въздушен транспорт

Въздушният транспорт е предпочитан за пренасянето на товари, които са по-малки като обем, както и времево чувствителни международни пратки. Цените на въздушния транспорт се формират от няколко основни фактора, сред които са големина на пакетите, тегло, както и съдържание. Все повече търговци предпочитат въздушния транспорт за своите международни пратки – цените може да са по-високи, но гарантират на клиентите бърза доставка до много по-далечни дестинации.

               Международни пратки – цени при използване на сухопътен транспорт

Наземният транспорт също е често използван при изпращането и получаването на международни пратки – цените отново се формират на база големината и тежестта на пакетите, но стойностите за доставка са значително по-ниски, от колкото при използването на въздушен транспорт. Наземните доставки са подходящи за изпращането на пакети в рамките на континента, които са по-обемни и не са толкова времево чувствително. Много бизнеси предпочитат наземния транспорт за пренасянето на своите международни пратки – цените са по-ниски, от колкото при въздушния транспорт, а възможността за групажен превоз може допълнително да понижи крайната стойност за логистиката.

               Международни пратки – цени при използване на морски транспорт

Морският транспорт е най-често предпочитан за пренасянето на колети и товари от други континенти. Той ви позволява лесно и изгодно изпращане на вашите трансконтинентални международни пратки. Цените на морския транспорт са най-ниски, в сравнение с останалите 2 метода на транспорт, като при използването на групажен превоз таксите се намаляват допълнително. Това е и основната причина мажоритарният брой от азиатските търговци да предпочитат морски транспорт за своите международни пратки. Цените, които заплащат за логистика, са толкова ниски, че позволяват на търговците да предложат на клиентите си безплатна доставка дори на стоки с нищожна стойност.

Международни пратки – цените се влияят от обема и теглото на товарите

Независимо дали изпращате пакети в рамките на страната или пращате международни пратки – цените се влияят от обема на товарите. Тук се има предвид 2 основни параметъра – големина на опаковката (като размери), както и тегло на международните пратки. Цените се калкулират в зависимост от тези 2 основни параметъра, като всяка логистична фирма разполага с ценова листа за услугата. Под внимание, освен размерите на пакета, се взима и предпочитания метод за транспорт на международните пратки. Цените можете лесно да сравните за да изберете най-добрия и изгоден метод за превоз на вашите товари. По-рентабилният вариант при обемни и големи товари са групажните и контейнерни превози по море или земя на вашите международните пратки. Цените при тях са доста изгодни, особено ако става дума за регулярни превози.

Международни пратки – цените се покачват драстично при по-кратки времеви срокове

Международни пратки цени 2

Международни пратки цени – Разберете повече!

Когато става въпрос за времево чувствителни международни пратки, цените са значително по-високи от стандартните логистични разходи, поради изискването за изпълнение на транспорта в по-кратки срокове. Понякога единственият начин за доставка навреме е използването на въздушен транспорт, като при пакети, предназначени за съседни държави може да се използват и куриерски услуги с наземен транспорт за международните пратки. Цените се формират в зависимост от големината на пакетите, времето за изпълнение на доставката и допълнителни условия, като например доставка от врата до врата, доставка от офис до врата, изискване за обратна разписка и други. При използването на въздушен транспорт за пренос на международни пратки, цените за логистика може да се увеличат допълнително от разходи за застраховка на товарите, уреждане на дължими такси (като мито и ДДС) още при изпращане и други.

Международни пратки – цените се влияят и от съдържанието на товарите

При необходимост от транспорт на специфични международни пратки, цените се определят от комбинация от фактори. Освен специализирания начин на транспорт и разстоянието до крайната дестинация, за чувствителните международни пратки, цените зависят и от времето за доставка. Така, например, за транспортиране на охладени хранителни продукти, ще е необходим хладилен камион и кратък срок за доставка. За този тип международни пратки, цените ще се определят от всички фактори взети заедно – тип превоз, време за изпълнение на доставката и специфичните изисквания. Друг подобен и често срещан случай е транспортът на опасни (ADR) международни пратки. Цените и калкулирането им включват и осигуряването на правоспособен шофьор от страна на превозвача, както и специфичен камион, ремарке, контейнер или друг метод за доставка. За чувствителните международни пратки, цените могат да зависят и от себестойността на самите пратки. Пренасянето на скъпи и ценни вещи е свързано с попълването на съответните документи, и е препоръчително сключването на застраховка, която допълнително ще увеличи логистичните разходи.

Международни пратки – цените според местоположението на изпращача/получателя

Международни пратки цени 3

Международни пратки цени – Научете повече!

При изпращане на международни пратки, цените се влияят от това дали изпращачът желае доставка от врата до врата, дали транспортът се осъществява от офис до врата или от офис до офис. Освен таксите за доставка на международните пратки, цените може да се увеличат и от допълнителни такси и разходи, свързани с митническо освобождаване на пакети, пристигащи от трети държави. Заплащането на ДДС, мито или акцизи са част от таксите за този тип международни пратки. Цените на таксите зависят от вида на пратката, обявената стойност, като акцизи се дължат само за определени стоки.

Международни пратки – цените са по-изгодни с АДЕЕЛ

Независимо дали получавате или изпращате международни пратки, цените за транспорт, доставка и митническо представителство са много по-изгодни и достъпни с АДЕЕЛ. Ние можем да ви предложим организирането на всички основни видове транспорт на вашите международни пратки – цените и актуалните условия за доставка можете да разберете, като се свържете с нашия екип. Изберете още днес АДЕЕЛ за управлението на вашите международни пратки!

Международни пратки – цени и по какъв начин се формират те
Международни пратки – цени и промяната на таксите спрямо избрания метод на транспортиране
Международни пратки – цените се влияят от обема и теглото на товарите
Международни пратки – цените се покачват драстично при по-кратки времеви срокове
Международни пратки – цените се влияят и от съдържанието на товарите
Международни пратки – цените според местоположението на изпращача/получателя
Международни пратки – цените са по-изгодни с АДЕЕЛ