Доставки от и за Англия

Доставката на пратки от Великобритания до България претърпя промени заради Брекзит и глобалната пандемия. От 1 януари 2022 г. Обединеното кралство е класифицирано като “трета страна”, което означава, че пратките от Обединеното кралство до България се третират по същия начин като пратките, идващи от други континенти. Това има последици както по отношение на икономическите аспекти, като например допълнителни документи и такси, така и по отношение на социалните аспекти, включително времето за обработка и доставка, съдържанието и обема на пратките.

Внос на стоки от Англия

При превоз на товари от Англия до България влизат в сила стандартизираните правила, приложими за всички “трети страни”. За пратки с декларирана стойност до 150 евро те се задържат в митницата до заплащане на приложимия ДДС. Пратки със стойност над 150 евро се облагат както с ДДС, така и с мито. Въпреки това потребителите, които са направили онлайн поръчки при търговец, регистриран в системата IOSS (Import One-Stop Shop), имат възможност да платят ДДС и мито в момента на подаване на поръчката. Този опростен процес позволява на пратките от Обединеното кралство за България да преминават през митниците безпроблемно, без задържане или забавяне на времето за доставка.

За пратките, категоризирани като подаръци, има максимална обявена стойност от 45 евро, при която пакетите могат да преминат през митницата, без да се начисляват ДДС и мито.

 

Срокове на пратки от Англия

Доставката на пратки от Англия до България след Брекзит следва стандартните процедури за доставка, прилагани от куриерските служби и пощенските оператори. В зависимост от избрания метод на доставка времето за доставка може да варира.

В ADL разбираме значението на навременната и ефективна доставка. Нашият специализиран екип има опит в обработката на пратки от Обединеното кралство до България, като гарантира, че всички необходими митнически процедури се спазват точно. Работим в тясно сътрудничество с нашата мрежа от куриерски партньори, за да осигурим надеждни и ускорени услуги за доставка, като ви държим информирани за състоянието на вашите пратки по време на цялото пътуване.

 

Как да се свържете с ADL?

За всякакви допълнителни запитвания или съдействие във връзка с Вашите пратки, не се колебайте да се свържете с нас на телефони 02/9789873 или 0885140869, или ни потърсете по имейл на адрес sales@adlbg.com. Екипът ни е тук, за да ви осигури необходимата подкрепа за безпроблемно транспортиране.

Промени в доставките от Брекзит