Сухопътен транспорт

Сухопътният транспорт е ключов елемент от цялостната транспортна верига, който свързва различните видове транспорт. В ADL разбираме значението на международния сухопътен транспорт на стоки и предлагаме надеждни и рентабилни услуги, които да отговарят на вашите специфични изисквания.

Превозно средство с товар по магистрала

Сухопътни пратки с ADL

Когато вашите пратки трябва да бъдат транспортирани по суша, нашите специалисти ще ви насочат към правилното решение. Ние предлагаме както варианти за цяло превозно средство, така и варианти за групажни превози на стоки до Европа и извън нея, като гарантираме гъвкавост на доставките. 

 

Дестинации за товарните пратки

Услугите ни за сухопътен превоз на товари включват пълни товарни автомобили (FTL) до/от европейски страни, бивши Съветски Републики и Близкия изток. Предлагаме и частични товари (LTL) до/от европейски държави и Турция, както и групажни превози до/от европейски държави и Турция.

 

Видове пратки 

Нашата фирма е специализирана в обработката на пратки, включително експресни доставки, опасни стоки, чувствителни на температура стоки, акцизни стоки, извънгабаритни товари и насипни товари. 

 

Когато става въпрос за автомобилен транспорт, има няколко предимства, на които трябва да се обърне внимание. Сухопътният транспорт осигурява гъвкавост, достъпност и навременност, което го прави идеален избор за много предприятия. Независимо дали се нуждаете от ефективна доставка от точка до точка, или от дистрибуция с много спирки, автомобилният транспорт предлага универсално решение. 

 

Предимства на сухопътния транспорт

 

Сухопътният транспорт предлага няколко предимства, които могат да бъдат от голяма полза за вашите логистични операции: 

 

 

Рентабилност

Сухопътният транспорт, особено автомобилният/автомагистралният, е икономичен в сравнение с другите видове транспорт. Това е така, защото разходите за горивото са по-ниски в сравнение с тези за корабите и самолетите. Също така сухопътният транспорт не изисква специфична инфраструктура като пристанища и летища, което води до общо по-ниски разходи. 

 

 

Гъвкавост и скорост

Този тип транспорт позволява бърза и ефективна подготовка на пратката и изпълнение на услугата, което го прави идеален за къси и средни разстояния. Той предлага бързи срокове за изпълнение на поръчките и бърза доставка, като осигурява своевременно транспортиране на стоките.

 

 

Гъвкавост на графиците и обемите

За разлика от фиксираните графици и маршрути на самолетите, влаковете или корабите, сухопътният транспорт осигурява по-голяма гъвкавост. Той лесно се адаптира към времето за доставка и количествата на пратките, включително опции като групаж. Маршрутите и графиците могат да се адаптират към индивидуалните нужди без усложнения.

 

 

По-добра проследимост

Усъвършенстваните технологии, като GPS и софтуер за управление на автопарка, позволяват проследяване на камионите в реално време, което осигурява по-добра видимост на пратките. Това позволява проактивно решаване на проблеми и ефективно управление на потенциални смущения.

 

 

Обслужване от врата до врата

Взимане на товара от определеното от вас място и безопасно доставяне до крайната дестинация. Това е особено полезно за бързо развалящи се стоки и премахва необходимостта от допълнителни средства. 

 

Улеснена документация

В сравнение с морския или въздушния транспорт, сухопътният транспорт включва по-лесни процеси на документиране. Това намалява времето, прекарано на митницата или по време на доставката, като рационализира цялостната верига на доставки.

Контакти на АДЕЕЛ