Зараждане на хладилния транспорт

Хладилният транспорт се е използвал още през 19 век, когато спедиторите са поставяли лед и сол във вагони и влакови композиции, за да създадат подходящи условия за пренасяне на малотрайни стоки и храни. Този процес, разбира се, е бил изключително неефективен и е водил до големи разходи, брак на стоките и огромни загуби за производителите. Липсата на хладилен транспорт е позволявало превозването на малотрайни продукти и стоки, чувствителни на температура, в радиус от едва 70 километра.

Развитие до модерния хладилен транспорт

Хладилен транспорт 1

Хладилен транспорт – Вижте още!

През 20 век е започнало разработването на по-модерни и ефективни методи за хладилен транспорт, като това е било стимулирано от технологичните нововъведения. Първият камион за хладилен транспорт е въведен през 40-те години на 20 век, като оттогава индустрията продължава да се развива и разпространява. Инсталациите и технологията за хладилен транспорт вече е приложима във всеки вид транспорт – морски, сухопътен, въздушен и дори при куриерски пратки.

Преимущества на хладилния транспорт

Хладилният транспорт предлага много преимущества за различните типове стоки и продукти, за които спазването на стриктна температура е повече от задължително. Той ни дава възможността да изпратим пратка до всяка точка на света. Ползите от хладилния транспорт се концентрират върху сигурността, изпълнението в стриктни срокове и възможността да изпратите и получите карго, независимо от вашето местоположение.

Превозвачите на хранителни продукти разчитат на хладилния транспорт

Най-очевидната полза от хладилния транспорт, е че той запазва продуктите в състоянието, в което сте ги изпратили. По този начин вие не търпите разходи и загуби от развалени стоки, а си гарантирате 100% успех. Хладилният транспорт е подходящ не само за храни и хранителни продукти, като месо, мляко, плодове и зеленчуци, но и за други чувствителни на температура продукти, като медицински проби, кръв и лекарства. Хладилният транспорт е единственият метод, който дава възможността за изпращане на подобен тип пратки.

Хладилният транспорт отговаря на повишаващото търсене на малотрайни продукти

Колкото повече се развива хладилният транспорт, толкова е по-търсен от производителите. Възможността да се наслаждаваме на тропически плодове и екзотични храни е възможна единствено и само с помощта на хладилния транспорт. А колкото по-голям достъп има потребителя до екзотични стоки, толкова по-голяма е възможността да му харесат и да започне да ги търси редовно. И така цикълът се затваря. Колкото повече банани търсим – толкова повече хладилен транспорт е нужен за пренасянето им от Еквадор или Бразилия.

Как да изберете качествен партньор за хладилен транспорт?

Хладилен транспорт 2

Хладилен транспорт – Научете сега!

Хладилен транспорт от АДЕЕЛ – Как да изберете качествен партньор за хладилен транспорт?

Хладилният транспорт не е просто логистиката и самия транспорт на стоки от една точка до друга – той е комбинация от специфични знания и умения за превоза на различни пратки, като се взима под внимание техния срок на годност, условия за транспорт и време за изпълнение. Една добра компания за спедиция и превоз на товари ще се справи с това предизвикателство и ще може да ви предложи наистина добро решение за хладилен транспорт, въз основа на всички критерии.

Определете от какъв хладилен транспорт се нуждаете

Преди да започнете да търсите спедитор, който да ви помогне с превоза на вашите товари, трябва да сте наясно какво точно търсите. Каква е температурата, която е нужда да се поддържа от хладилния транспорт по време на превоза? Вашето карго замразено ли е или охладено? Искате да транспортирате еднотипни продукти или разнообразни стоки с различни изисквания за хладилен транспорт? По какъв начин искате да се извърши превоза, има ли определен график? След като си разясните тези въпроси ще можете много по-лесно да откриете каквото ви е нужно.

Потърсете компания, която има опит с хладилния транспорт

Не е важно дали компанията, която ще изберете разполага с транспортните средства за хладилен транспорт, а дали има знанията и опита в изпълнението му. Спедиторът трябва да може да ви предложи подходящ хладилен транспорт, график за изпълнение и качество.

Попитайте дали могат да ви предложат хладилен транспорт за всяко карго

Не всеки спедитор, който ви предлага хладилен транспорт може да ви предостави добро решение за карго, различно от хранителни стоки. Медицинските проби и лекарства, например, разполагат с определени нужди и регулации за транспорт. Затова е важно да намерите компания за транспорт на карго, която да може да ви предложи хладилен транспорт за вашето специфично карго.

Какво се включва освен хладилния транспорт

Важно е да разберете дали компанията ви предлага хладилен транспорт от врата до врата, от склад до врата или от склад до склад. Организирането на хладилен транспорт от врата на врата изисква изключително добра координация между отделните модули, за да не се стигне до ситуация, в която пратка под температурен режим от -5 градуса престоява в склад на +25 градуса. Предлагането на качествен хладилен транспорт изисква знания и умения, които ние от АДЕЕЛ можем да предложим на всички наши клиенти.

Хладилен транспорт с АДЕЕЛ

Хладилен транспорт 3

Хладилен транспорт – Разберете сега!

Ако имате нужда от доверен и доказан партньор за вашия хладилен транспорт, изберете АДЕЕЛ.

Ние разполагаме със знанията и уменията да се погрижим за вашето карго, за да пристигне във вида, в който сте го изпратили. За разлика от нашите конкуренти, ние не се страхуваме да кажем, че не можем да се справим с определен хладилен транспорт, но винаги работим в посока намиране на решение за всеки специфичен случай. За да можем да ви предоставим най-добрата услуга и хладилен транспорт, ние трябва да знаем как са я изпълним и да разполагаме с нужните средства за това. Не неглижираме предизвикателствата, които хладилния транспорт създава, както и изискванията на вашето карго, просто за да вземем повече пари. Екипът на АДЕЕЛ ще ви предложи хладилен транспорт, който наистина да се погрижи за вашата пратка, за да сте наистина сигурни в това.

Ние сме дългогодишен партньор на много фирми и производители, които  доверяват своите пратки на нашия хладилен транспорт. Екипът на АДЕЕЛ може да ви помогне в организирането на превоза на хранителни стоки, малотрайни продукти, медицински проби, лекарства и вина. Ние сме дългогодишен партньор на много български винарски изби и изложения, като им предлагаме хладилен транспорт за няколко бутилки или за цели камиони.

При нас от АДЕЕЛ можете да откриете морски, сухопътен и въздушен хладилен транспорт, както и куриерски услуги под температурен режим. Заедно с нас ще намерите най-доброто решение и предложение за вашия хладилен транспорт. Доверете се на нашия дългогодишен опит и поверете вашето карго на хладилния транспорт на АДЕЕЛ! Свържете се още днес с нас, за да получите отговор на всички ваши въпроси относно превоза на стоки, митнически услуги, спедиция и хладилен транспорт!

Зараждане на хладилния транспорт

Развитие до модерния хладилен транспорт

Преимущества на хладилния транспорт

Превозвачите на хранителни продукти разчитат на хладилния транспорт

Хладилният транспорт отговаря на повишаващото търсене на малотрайни продукти

Как да изберете качествен партньор за хладилен транспорт?

Определете от какъв хладилен транспорт се нуждаете

Потърсете компания, която има опит с хладилния транспорт

Попитайте дали могат да ви предложат хладилен транспорт за всяко карго

Какво се включва освен хладилния транспорт

Хладилен транспорт с АДЕЕЛ