Морски транспорт

АДЕЕЛ предлага контейнерни превози от/до всички дестинации в направление внос/износ, през пристанища Варна, Бургас и Солун. Компанията предлага и транспорт между трети страни, от пристанище до пристанище и “от врата до врата”.

Ние от АДЕЕЛ можем да предложим на всички наши клиенти безопасен, евтин и качествен морски транспорт. Нашата компания работи с най-големите контейнерни линии и можем да ви предложим морски транспорт с цели контейнери и групажни пратки.

С групажните пратки АДЕЕЛ може да ви предложи морски транспорт до всички големи пристанища в Китай, както и Северна и Южна Америка, Африка и Далечния Изток

Ако все още имате въпроси, на които не сме отговорили, свържете се с нас на 02/9789873, 0885140869, както и на sales@adlbg.com.

Използването на контейнери в транспорта и в частност в корабоплаването доведе до революция в транспортния отрасъл.

Съвременното състояние на контейнеризацията се заражда в САЩ през 50те години на миналия век и с лавинообразното увеличение на обема на световната, презокеанска търговия се превръща в неделима част от днешния транспортен пазар.

Контейнерните превози се делят на два основни вида:

 Комплектни контейнерни превози (FCL)

 Групажни контейнерни превози (LCL).

Морски транспорт 1

Морски транспорт – първият изпозлван транспорт

FCL транспорта се използва да се транспортират по-големи, обемни и тежки пратки, докато LCL превоза осигурява възможност за транспорт на по-малки и леки стоки.

Основнoто предимство на контейнерните превози е ниската цена на транспорта. Като недодастък можем да отбележим по-бавното време за доставка.

Ние от АДЕЕЛ работим с всички най-големи контейнери линии и чрез широката ни мрежа от партньори в цял свят можем да осигурим най-добрите решения на транспортните ви нужди свързани с презокеанския транспорт.

Морският транспорт е първият метод за транспортиране на стоки през океана, които човечеството познава. Търговският морски транспорт заема голяма част от световната икономика, като с негова помощ се извършва над 80% от международната търговия. Въвеждането на контейнерите в транспортната индустрия, като цяло, доведе до революционизиране на целия отрасъл. Днес, морският транспорт предлага много и различни възможности за пренасяне на товари през океана.

Морски транспорт от АДЕЕЛ – Какво трябва да знаем за него?

Морски транспорт - Какво трябва да знаем за него?

Морски транспорт от АДЕЕЛ – Какво трябва да знаем за него?

Когато избирате как да транспортирате стоки през океана, трябва да си отговорите на няколко въпроса. Основните са Колко пари сте готови да инвестирате в самия транспорт?“, „Пратката има ли определен срок на пристигане?“ и „Колко е обемно каргото/товарът и на какво тегло възлиза?, „Има ли изисквания от страна на получателя или на платеца на сделката?“. След като знаете отговорът на тези въпроси, можете да изберете най-доброто предложение за транспорт за вас.

По-ниски разходи с морския транспорт

Морският транспорт ви предлага много по-голямо количество товар на по-ниска цена, от колкото въздушният транспорт.

Със значително по-ниската консумация на гориво, от колкото самолетите, разходите с морския транспорт са значително по-малки. Това е едно от основните преимущества на морския транспорт и често е предпочитан избор на клиенти, които имат нужда от пренасяне на по-голямо карго. Разбира се е за сметка на транзитното време, което значително се увеличава.

Морският транспорт ви дава възможността да избирате начина на пренасяне на каргото – с помощта на цели контейнери, познати още с абревиатурата FCL или Full Container Load, или групажни контейнерни превози, известни още като LCL или Less than Container Load.

Морски транспорт с цели контейнери (FCL)

Този тип морски транспорт е подходящ за пренасянето на по-обемни, големи и тежки пратки.

При него, цялото карго, което искате да транспортирате се организира в контейнери, които пренасят само вашата стока. Ние от АДЕЕЛ предлагаме морски транспорт с цели контейнери, който ви позволява пренасяне на карго от и до всяка точка по света. Нашата мрежа от доверени партньори ви гарантира евтин и безопасен морски транспорт на вашето карго. Избирайки цели контейнери, вие можете да транспортирате обемни и опасни товари, както и карго, което изисква определен температурен режим на съхранение. АДЕЕЛ е в партньорски взаимоотношения с представителите на линейните превозвачи, които акустират на нашите пристанища и предлагат тези услуги на нашия пазар. Не малък процент от товарите по море се изнасят през гръцките или други европейски пристанища. Морският транспорт заема все по-възлова позиция като транспортен модел и е важен елемент от цялостната верига по доставките на товари.

Морски транспорт с групажни пратки (LCL)

Това е удачен и удобен вариант за всички клиенти, които търсят морски транспорт, но товара не запълва цял контейнер.
Морски транспорт 2

Морски транспорт – изберете този вид транспорт!

Това означава, че дадената пратка ще бъде комбинирана с друго карго в един общ контейнер. По този начин споделяте обема на контейнера и разходите по неговото транспортиране. При този тип морски транспорт се взима под внимание обемът на каргото, който се измерва в кубични метри. Най-често групажният мрски транспорт  е предпочитан метод за пренасяне на стоки от Азия (Китай, Тайван, Южна Корея, Сингапур), Северна и Южна Америка и Африка.

Времетраене на морския транспорт

Макар и да предлага по-ниски разходи, от колкото пренасянето по въздух, морският транспорт се характеризира със значително по-голяма продължителност на доставка.
В зависимост от дестинацията, от която пътува каргото и за къде е предназначено, морският транспорт може да отнеме от около месец до 60- 65 дни. Времетраенето на пренасянето на карго с морски транспорт може допълнително да бъде увеличено от неблагоприятни метеорологични условия. Така, че този тип доставка на пратки е препоръчителен за стоки, които нямат определено изискване за време на доставката. Дългият срок на доставка се компенсира от ниската цена на морския транспорт и все пак го прави предпочитан.

Морският транспорт приятел на околната среда

Парите и времето със сигурност са от значение. Но, ние не трябва да пренебрегваме и забравяме за природата и за околната среда, в която живеем. Все повече бизнеси търсят начини, по които да се включат в намаляването на вредните емисии и борбата с климатичните промени. Ако искате да намерите екологично предложения за пренасяне на карго през океана, морският транспорт може със сигурност да ви помогне. В „битката“ срещу самолетите, корабите категорично печелят еко страната на спора. Въглеродните емисии, които самолетите произвеждат при полет са в пъти повече от тези на морския транспорт.

Морски транспорт с АДЕЕЛ

Морски транспорт 1

Морски транспорт от АДЕЕЛ

Ние от АДЕЕЛ можем да предложим на всички наши клиенти безопасен, евтин и качествен морски транспорт. Нашата компания работи с най-големите контейнерни линии и можем да ви предложим морски транспорт с цели контейнери и групажни пратки. Когато изберете АДЕЕЛ за вашето карго, вие си гарантирате спокойствие, сигурност и помощ във всеки етап от морския транспорт на вашата пратка. Ние предоставяме на всеки наш клиент широка партньорска мрежа, обхващаща целия свят и даваме икономически и практически най-добрите решения за вашия морски транспорт.

Всички пратки от и до България на АДЕЕЛ се изпращат и получават основно от 3 пристанища – Варна, Бургас и Солун. Това ни дава гъвкавостта и възможността да ви дадем различни предложения и решения за морски транспорт в зависимост от изискванията на товара или вашите лични желания и предпочитания. С наша помощ, вие можете да организирате доставка с морски транспорт на вашата стока от пристанище до пристанище, пристанище до врата или услугата от врата до врата.

Ние ви предлагаме и мултимодален транспорт. Това е комбинация от няколко вида транспорт, които ни дават възможността да доставим пратката до желаната от вас дестинация. Мултимодалният транспорт може да комбинира всички видове превозни средства. Например морски транспорт и сухоземен; въздушен и сухоземен; морски транспорт, транспорт по река и сухоземен и други. С помощта на мултимодалният транспорт няма невъзможна дестинация за вашата пратка.

Като част от морския транспорт ние ви предлагаме и контеризация и деконтеризация на вашето карго, както и възможността да проследявате статуса на пратката и информация относно статуса ѝ. С групажните пратки АДЕЕЛ може да ви предложи морски транспорт до всички големи пристанища в Китай, както и Северна и Южна Америка, Африка и Далечния Изток. За да можем да ви дадем най-доброто предложение за вашия групажен морски транспорт ние ще преценим транзитното време през различни пристанища, както и стойността през всяко възможно пристанище.

Ако все още имате въпроси за морския транспорт, на които не сме отговорили в този материал, свържете се с нас! Ние сме готови да отговорим на всички ваши въпроси и да ви дадем информацията, от която имате нужда. За надежден, сигурен и качествен морски транспорт изберете АДЕЕЛ!


Морски транспорт от АДЕЕЛ – Какво трябва да знаем за него?
По-ниски разходи с морския транспорт
Морски транспорт с цели контейнери (FCL)
Морски транспорт с групажни пратки (LCL)
Времетраене на морския транспорт
Морският транспорт приятел на околната среда
Морски транспорт с АДЕЕЛ