Пратки от Китай

Китай продължава да се развива като изключително технологична държава, която все повече производители избират за релокация на техните складове и бази. Именно това повишава търсенето на спедиторски услуги и транспортни фирми, които да доставят пратки от Китай. Избирането на най-добрият метод за транспорт на пратки от Китай зависи изцяло от вашите изисквания. Ние сме събрали ценна информация за този тип доставки и какво ви предлага като услуга АДЕЕЛ.

Пратки от Китай – преди и сега

 Преди доста години, в началото на появата на търговията и транспорта на стоки от Китай, купуването и продаването до далечни земи е било много трудно.

Пратки от Китай – преди и сега

Пратки от Китай от АДЕЕЛ – преди и сега

 Трябвало е да се изпращат кораби, които са пътували с месеци, понякога дори години, и са били застрашавани от пирати и бури. И всичко това за няколко грама подправки срещу златно кюлче. Всички познаваме добре понятието, което добива нарицателен смисъл и касае именно търговията между Китай и Европа като „пътя на коприната“. Понятие валидно и употребявано и до ден днешен на спедиторския пазар. Това е и най-новия стратегически проект на Китайското правителство, който за радост касае и България.

Възобновяването на южния Път на коприната

Само преди няколко години беше обявено изграждането на южния Път на коприната, който ще премине през Турция (Истанбул) и ще навлезе в България – до Видин.

Идеята е железопътната линия за транспорт на стоки и пратки от Китай да достигне до Берлин, от където да има достъп до северния Път на коприната. Това със сигурност е един от най-значимите проекти в страната ни, който ще превърне България в ключова държава за бъдещата железопътна линия.

Ако се върнем към настоящето, както вече предполагате, най-големият агент и посредник за увеличената търговия и пратки от Китай е Интернет. През последните 5 години безброй китайски компании са намерили начин да търгуват и да изпращат пратки от Китай, като създават собствени уебстраници. По този начин прескачат посредниците при изпращането на пратки от Китай и достигат директно до потенциалните си клиенти – вие! Но кои са най-популярните методи за транспорт на пратки от Китай?

Различни способи  за да организираме транспорта на пратки от Китай

При повечето случаи, цената е определящ фактор при избора на транспорт на пратки от Китай.

В крайна сметка, когато пратката от Китай трябва да пристигне в определено време в Германия, например, трябва да се избере най-подходящият метод за транспорт. Основно може да избирате между 5 транспортни модела за пратки от Китай – пощенски услуги, експресни куриерски услуги, въздушен, морски и железопътен транспорт.

Пратки от Китай с пощенски услуги

Когато говорим за пощенски услуги, тук става въпрос за нормални пратки от Китай, които се поемат от китайската поща или пощите в Хонконг.

Пратки от Китай

Пратки от Китай от АДЕЕЛ с куриер

Те отнемат период от 2 до 5 седмици да пристигнат в крайната дестинация. Ако можете да почакате, това е най-евтината опция, когато говорим за пратки от Китай. Тя ви дава възможността да проследявате статуса на пратките от Китай онлайн, но в много случаи той не се обновява достатъчно често и може да е неверен. Пощенските услуги са най-честият избор при изпращане на пратки от Китай от  почти всички търговци в големи онлайн платформи, като Aliexpress,  и други.

Пратки от Китай с куриер

Транспортирането на пратки от Китай с куриер е подходящ метод за бързо пренасяне на стоки.

Едни от най-големите играчи на пазара, които предлагат куриерски услуги за пратки от Китай са DHL, UPS, TNT и FedEX или така наречените „интегратори“ като най-често за транспорт до Европа се използват услугите на DHL. С този транспорт на пратки от Китай получавате бърза доставка и възможността да проследявате онлайн статуса на всяка пратка от Китай и от други държави по света.

Голяма част от фирмите, които предлагат куриерски услуги за пратки от Китай доставят в рамките на 2 до 5 работни дни, независимо от крайната дестинация. Преимуществата на този тип транспорт на пратки от Китай са безпроблемна доставка, като всичко, което трябва да направите е да се подпишете за получаването на пакета.  Единственият минус на този метод за превоз на пратки от Китай са по-високите цени, в сравнение с пощенските услуги.

Пратки от Китай по въздух

Ако теглото на пратката от Китай, която искате да изпратите или получите е прекалено голяма за куриерите, например 300 или 500 килограма, въздушният транспорт може да бъде най-доброто решение.

С негова помощ цената ще бъде много по-ниска, от колкото би била тази на куриерските услуги. Въздушният транспорт е подходящ за пратки от Китай, които не са толкова тежки, но са много чувствителни откъм време на изпълнение. Транзитното време на пратки от Китай с въздушен транспорт зависи главно и основно от разписанието на самолетите, но като цяло варира от 2 до 10 дни.

Важно е да се знае, че когато изберете въздушен транспорт за пратки от Китай, има няколко допълнителни процедури, които предшестват самия транспорт, но неизменно са свързани с него, а именно митническите формалности. Това може да звучи като много сложна и трудна задача за много хора, но ние от АДЕЕЛ можем да ви помогнем точно с тази досадна и объркана процедура чрез мрежата от партньори, с които поддържаме контакти.

Пратки от Китай по море

Морският транспорт е един от най-предпочитаните и най-често използвани за превоз на обемни и големи пратки от Китай.

Пратки от Китай по море

Пратки от Китай от АДЕЕЛ по море

Този тип транспорт може да отнеме и месеци, но е подходящ за пренасяне на контейнери със стока, което намалява цената на услугата. Разнообразието от товари и пратки от Китай, които могат да бъдат доставени по море, са основното преимущество на морския транспорт. Въпреки дългият период на доставка, ако имате възможността да планирате напред във времето и можете да почакате месец за вашите пратки от Китай, морският транспорт ще бъде вашето най-добро решение. В зависимост от крайната дестинация, графика на корабите и липсата на неблагоприятни фактори, които да забавят транспорта, времетраенето на доставка на пратките от Китай може да бъде от 25 до 60 дни.

Също както при въздушния транспорт, така и при транспортирането на пратки от Китай по море се изисква допълнителна грижа за документация, помощ при освобождаване на стоката от митница и организиране на доставка на стоката от самото летище/пристанище до вашия склад, цех или магазин. Преимуществата на морския транспорт за превоз на пратки от Китай е икономичността, ниските цени, както и по-малкият въглероден отпечатък върху околната среда.

Какво не трябва да забравяте за пратките от Китай?

Китай е много привлекателна страна не само за производителите, но и за потребителите.

Хилядите възможности да си купите каквото се сетите на изключително ниски цени е повече от примамливо. Но има една изненада, която може да ви остави неприятни усещане и това са митото и данъците. Прекалено много нови купувачи на пратки от Китай се фокусират само върху изключително ниските цени на продуктите и забравят тези допълнителни разходи, които повишават крайната цена.

Дължимите мита за пратки по внос от Китай могат да бъдат намерени в митническия справочник Тарик, който обединява информация, категоризирана и еднакво валидна за целия ЕС. Дължимото ДДС за България на пратките от Китай, както при всички други стоки и услуги, е 20%.

За да избегнете тези неприятни моменти е препоръчително да се посъветвате с професионалисти, които имат опит с работа на митница при освобождаване на пратки от Китай. Такива съвети можете да получите от нашите експерти в АДЕЕЛ! Ние имаме богат опит с пратки от Китай и можем да ви предоставим нашите знания, за да можете да се застраховате от евентуални по-високи разходи.

Какво ще направи АДЕЕЛ за вашите пратки от Китай?

Ние от АДЕЕЛ можем да ви помогнем от приемането на заявката за вашите пратки от Китай, през оформянето на документите, организиране на видовете транспорт и освобождаването им от митница.

Пратки от Китай – преди и сега

Пратки от Китай от АДЕЕЛ

Нашият екип разполага с дългогодишен опит в областта на международната спедиция и може да ви предложи помощ за всеки казус и да реши транспортната ви задача! Свържете се с нас още днес и научете как можем ние от АДЕЕЛ да сме ви полезни за вашите пратки от Китай!

СТАРА ВЕРСИЯ НА СТРАНИЦАТА

Пратки от Китай

Ново! Въздушен внос от Китай

От 4 до 8 дни внос от Хонконг
Според теглото: 3.30 $ / кг
От 4 до 7 дни внос от Шанхай 3.80 $ / кг

Китай продължава да се развива като изключително технологична държава, която все повече производители избират за релокация на техните складове и бази. Именно това повишава търсенето на спедиторски услуги и транспортни фирми, които да доставят пратки от Китай. Избирането на най-добрият метод за транспорт на пратки от Китай зависи изцяло от вашите изисквания. Ние сме събрали ценна информация за този тип доставки и какво ви предлага като услуга АДЕЕЛ.

Пратки от Китай – преди и сега

Пратки от Китай – преди и сега

Пратки от Китай от АДЕЕЛ – преди и сега

Преди доста години, в началото на появата на търговията и транспорта на стоки от Китай, купуването и продаването до далечни земи е било много трудно. Трябвало е да се изпращат кораби, които са пътували с месеци, понякога дори години, и са били застрашавани от пирати и бури. И всичко това за няколко грама подправки срещу златно кюлче. Всички познаваме добре понятието, което добива нарицателен смисъл и касае именно търговията между Китай и Европа като „пътя на коприната“. Понятие валидно и употребявано и до ден днешен на спедиторския пазар. Това е и най-новия стратегически проект на Китайското правителство, който за радост касае и България.

Възобновяването на южния Път на коприната

Само преди няколко години беше обявено изграждането на южния Път на коприната, който ще премине през Турция (Истанбул) и ще навлезе в България – до Видин. Идеята е железопътната линия за транспорт на стоки и пратки от Китай да достигне до Берлин, от където да има достъп до северния Път на коприната. Това със сигурност е един от най-значимите проекти в страната ни, който ще превърне България в ключова държава за бъдещата железопътна линия.

Ако се върнем към настоящето, както вече предполагате, най-големият агент и посредник за увеличената търговия и пратки от Китай е Интернет. През последните 5 години безброй китайски компании са намерили начин да търгуват и да изпращат пратки от Китай, като създават собствени уебстраници. По този начин прескачат посредниците при изпращането на пратки от Китай и достигат директно до потенциалните си клиенти – вие! Но кои са най-популярните методи за транспорт на пратки от Китай?

Различни способи  за да организираме транспорта на пратки от Китай

При повечето случаи, цената е определящ фактор при избора на транспорт на пратки от Китай. В крайна сметка, когато пратката от Китай трябва да пристигне в определено време в Германия, например, трябва да се избере най-подходящият метод за транспорт. Основно може да избирате между 5 транспортни модела за пратки от Китай – пощенски услуги, експресни куриерски услуги, въздушен, морски и железопътен транспорт.

Пратки от Китай с пощенски услуги

Пратки от Китай

Пратки от Китай от АДЕЕЛ с куриер

Когато говорим за пощенски услуги, тук става въпрос за нормални пратки от Китай, които се поемат от китайската поща или пощите в Хонконг. Те отнемат период от 2 до 5 седмици да пристигнат в крайната дестинация. Ако можете да почакате, това е най-евтината опция, когато говорим за пратки от Китай. Тя ви дава възможността да проследявате статуса на пратките от Китай онлайн, но в много случаи той не се обновява достатъчно често и може да е неверен. Пощенските услуги са най-честият избор при изпращане на пратки от Китай от  почти всички търговци в големи онлайн платформи, като Aliexpress,  и други.

Пратки от Китай с куриер

Транспортирането на пратки от Китай с куриер е подходящ метод за бързо пренасяне на стоки. Едни от най-големите играчи на пазара, които предлагат куриерски услуги за пратки от Китай са DHL, UPS, TNT и FedEX или така наречените „интегратори“ като най-често за транспорт до Европа се използват услугите на DHL. С този транспорт на пратки от Китай получавате бърза доставка и възможността да проследявате онлайн статуса на всяка пратка от Китай и от други държави по света.

Голяма част от фирмите, които предлагат куриерски услуги за пратки от Китай доставят в рамките на 2 до 5 работни дни, независимо от крайната дестинация. Преимуществата на този тип транспорт на пратки от Китай са безпроблемна доставка, като всичко, което трябва да направите е да се подпишете за получаването на пакета.  Единственият минус на този метод за превоз на пратки от Китай са по-високите цени, в сравнение с пощенските услуги.

Пратки от Китай по въздух

Ако теглото на пратката от Китай, която искате да изпратите или получите е прекалено голяма за куриерите, например 300 или 500 килограма, въздушният транспорт може да бъде най-доброто решение. С негова помощ цената ще бъде много по-ниска, от колкото би била тази на куриерските услуги. Въздушният транспорт е подходящ за пратки от Китай, които не са толкова тежки, но са много чувствителни откъм време на изпълнение. Транзитното време на пратки от Китай с въздушен транспорт зависи главно и основно от разписанието на самолетите, но като цяло варира от 2 до 10 дни.

Важно е да се знае, че когато изберете въздушен транспорт за пратки от Китай, има няколко допълнителни процедури, които предшестват самия транспорт, но неизменно са свързани с него, а именно митническите формалности. Това може да звучи като много сложна и трудна задача за много хора, но ние от АДЕЕЛ можем да ви помогнем точно с тази досадна и объркана процедура чрез мрежата от партньори, с които поддържаме контакти.

Пратки от Китай по море

Пратки от Китай по море

Пратки от Китай от АДЕЕЛ по море

Морският транспорт е един от най-предпочитаните и най-често използвани за превоз на обемни и големи пратки от Китай. Този тип транспорт може да отнеме и месеци, но е подходящ за пренасяне на контейнери със стока, което намалява цената на услугата. Разнообразието от товари и пратки от Китай, които могат да бъдат доставени по море, са основното преимущество на морския транспорт. Въпреки дългият период на доставка, ако имате възможността да планирате напред във времето и можете да почакате месец за вашите пратки от Китай, морският транспорт ще бъде вашето най-добро решение. В зависимост от крайната дестинация, графика на корабите и липсата на неблагоприятни фактори, които да забавят транспорта, времетраенето на доставка на пратките от Китай може да бъде от 25 до 60 дни.

Също както при въздушния транспорт, така и при транспортирането на пратки от Китай по море се изисква допълнителна грижа за документация, помощ при освобождаване на стоката от митница и организиране на доставка на стоката от самото летище/пристанище до вашия склад, цех или магазин. Преимуществата на морския транспорт за превоз на пратки от Китай е икономичността, ниските цени, както и по-малкият въглероден отпечатък върху околната среда.

Какво не трябва да забравяте за пратките от Китай?

Китай е много привлекателна страна не само за производителите, но и за потребителите. Хилядите възможности да си купите каквото се сетите на изключително ниски цени е повече от примамливо. Но има една изненада, която може да ви остави неприятни усещане и това са митото и данъците. Прекалено много нови купувачи на пратки от Китай се фокусират само върху изключително ниските цени на продуктите и забравят тези допълнителни разходи, които повишават крайната цена.

Дължимите мита за пратки по внос от Китай могат да бъдат намерени в митническия справочник Тарик, който обединява информация, категоризирана и еднакво валидна за целия ЕС. Дължимото ДДС за България на пратките от Китай, както при всички други стоки и услуги, е 20%.

За да избегнете тези неприятни моменти е препоръчително да се посъветвате с професионалисти, които имат опит с работа на митница при освобождаване на пратки от Китай. Такива съвети можете да получите от нашите експерти в АДЕЕЛ! Ние имаме богат опит с пратки от Китай и можем да ви предоставим нашите знания, за да можете да се застраховате от евентуални по-високи разходи.

Какво ще направи АДЕЕЛ за вашите пратки от Китай?

Пратки от Китай – преди и сега

Пратки от Китай от АДЕЕЛ

Ние от АДЕЕЛ можем да ви помогнем от приемането на заявката за вашите пратки от Китай, през оформянето на документите, организиране на видовете транспорт и освобождаването им от митница. Нашият екип разполага с дългогодишен опит в областта на международната спедиция и може да ви предложи помощ за всеки казус и да реши транспортната ви задача! Свържете се с нас още днес и научете как можем ние от АДЕЕЛ да сме ви полезни за вашите пратки от Китай!

Пратки от Китай – преди и сега
Възобновяването на южния Път на коприната
Различни способи, за да организираме транспорта на пратки от Китай
Пратки от Китай с пощенски услуги
Пратки от Китай с куриер
Пратки от Китай по въздух
Пратки от Китай по море
Какво не трябва да забравяте за пратките от Китай?
Какво ще направи АДЕЕЛ за вашите пратки от Китай?