Site icon Спедиторска и куриерска фирма АДЕЕЛ

Китайският контейнерен терминал Янтиян възобновява нормалната си дейност

Китайският контейнерен терминал Янтиян възобновява нормалната си дейност

Китайският контейнерен терминал Янтиян възобновява нормалната си дейност

Китайският контейнерен терминал Янтиян възобновява нормалната си дейност

Обновена на 20.07.2023год.


След едномесечни смущения поради избухването на COVID-19 в южната част на Китай, операторите на международния контейнерен терминал Янтиян обявиха, че възобновяват нормалните операции на терминалите. Новината е от сайта на медията Deutsche Welle. Операторите обаче продължават да предупреждават за значителни закъснения и изоставания, които биха могли да продължат да оказват влияние върху дейността на глобалните вериги за доставки в следващите седмици или месеци.


Какво се случва на Hutchison Ports Yantian?

Hutchison Ports Yantian – водещият портал, обслужващ внос и износ на контейнерен трафик, съобщи, че след проактивни мерки за контрол на COVID-19 в района на пристанището оперативният капацитет на терминалите се възстановява стабилно. С пълната подкрепа на съответните правителствени ведомства, беше договорено терминалът Янтиян да възобнови пълната си работа от полунощ местно време, на 24 юни.


Какви са последните данни? 

В началото на седмицата логистичната компания Maersk предупреди спедиторите, че корабоплаването на територията на пристанището е намалена до 60% от неговия капацитет. Експортните контейнери бяха поставени на пауза в продължение на шест дни, което Maersk нарече най-голямото задръстване в контейнерните превози.


Възобновени операции на пристанището

Hutchison Ports Yantian съобщава, че всички кейове, включително в западната част на пристанището, ще възобновят нормалните си операции. Терминалът приема и контейнери до седем дни преди планираното пристигане на кораба.


Мерки срещу разпространението на вируса

Пристанищните служители заявиха, че ще продължат да прилагат строги мерки за контрол на разпространението на вируса. Първоначалното огнище бе съобщено на 21 май и бързо се разпространи сред доковете.

„Пристанището на Янтиян постепенно увеличава производителността, тъй като повече работници се връщат на работа и повече места се отварят отново“, съобщава Maersk.

Едно от най-натоварените пристанища в Китай, Янтиян обикновено обработва над 40 000 TEU (мерна единица, използвана за определяне на товароносимостта на контейнерни кораби и терминали. Това измерване е получено от размерите на 20 фута стандартизиран контейнер за превоз) на ден. Миналата есен пристанищните служители в Янтиян заявиха, че пропускателната способност на контейнерите е надхвърлила 1,46 милиона TEU през септември, счупвайки глобалния месечен рекорд за един терминал, управляван от един пристанищен оператор.


Най-големият товарен порт в света

На фона на трафика по вода и невижданите задръствания на едни от най-големите пристанища, Русия изгражда най-големия товарен порт в света. Как ще се отрази на световната логистика?

Още информация за пратки от Китай.

Exit mobile version