I. Какво представляват бисквитките?

Бисквитките представляват кратки текстови файлове, които се създават на терминалното устройство на ползвателя на електронната страница (мобилен телефон, таблет, компютър), за да може да се събира информация за посещенията на дадена електронна страница. Бисквитките могат да бъдат най-различни – да се отнасят до различна информация, да се използват за различни цели и да се съхраняват за различни периоди от време.
В настоящата политика Вие може да се запознаете с целите, за които се използват бисквитки на страницата на „АДЕЕЛ“ ООД.

II. Какви бисквитки се използват за целите на електронната страница на „АДЕЕЛ“ ООД?

Електронната страница на „АДЕЕЛ“ ООД ползва бисквитки, които обработват анонимизирани данни за Вашите посещения. Тези бисквикти са:
необходими бисквитки – подпомагат функционирането на уебсайта чрез задаване на основни функции като навигация на зададената страница. Уебсайтът не може да функционира без тези бисквитки;
бисквитки от категория „Статистика“ – подпомагат функционирането на уебсайта чрез събиране и обобщаване на анонимизирана информация относно дейността на потребителите на уебсайта.

III. Каква информация съдържат бисквитките и за какво се използват?

Бисквитките съдържат само анонимизирана информация относно Вашите посещения на електронната страница на АДЕЕЛ, за следните обстоятелства:
данни за терминалното устройство, които да позволяват неговата идентификация;
данни за географското местоположение на терминалното устройство;
кои раздели сте посетили;
колко време сте се задържали на отделна страница;
какви са Вашите езикови предпочитания.
данни за използвания от потребителя браузър;
данни относно проследяване скоростта на отделните заявки към сървъра.

Посочената информация ни позволява да преценим дали публикациите на нашата електронна страница са полезни, какви са предпочитаните езици на посетителите на страницата и съответно ни позволяват да подобрим качеството на електронната страница.
Въз основа на бисквитките се изготвя статистика за посещаемостта на сайта, като тази статистика съдържа анонимизирани данни по групи ползватели на сайта. Тези данни не позволяват Вашата идентификация като отделен потребител, като се съхраняват за целите на подобряване на електронната страница в срок до 2 години след посещението Ви. В процеса по анонимизиране на данните, всички данни относно конкретното терминално устройство се изтриват, съответно нямаме възможност да отделим данните за конкретен потребител от събраната статистика.

IV. Какво е основаните за използването на бисквитки?

Въпреки че бисквитките се отнасят до анонимизирани данни, които би следвало да не позволяват Вашата идентификация, ние третираме бисквитките като лични данни, като прилагаме по отношение на тях всички стандарти на Общия регламент за защита на данните (GDPR). Затова бисквитки се създават на Вашия компютър само доколкото това е необходимо за функционирането на електронната страница на АДЕЕЛ ООД.
Тъй като бисквитките се съхраняват на Вашето устройство, можете да ги изтриете по всяко време от Вашите настройки за поверителност. Изтриването на бисквитките може да повлияе в ограничена степен на ползването на сайта – като бъдат забравени Вашите преференции относно неговото използване. В този случай съответните преференции ще трябва да бъдат заявени повторно.

Можете да използвате Вашия уеб браузър, за да:
изтриете всички „бисквитки“;
блокирате всички „бисквитки“;
позволите всички „бисквитки“;
блокирате „бисквитките“ на трети страни;
премахнете всички „бисквитки“, когато затворите браузъра;
отворите сесия „инкогнито“, което Ви позволява да сърфирате в интернет без да съхранявате данни локално; и
инсталирате добавки и приставки, за да разширите функционалността на браузъра.

V. Кои трети лица имат достъп до бисквитките?
Достъп до бисквитките на Вашето терминално устройство имат Facebook, Mailchimp и Google, доколкото използваните от нас бисквитки са техни.

VI. Какви права имате във връзка с бисквитките, които се съхраняват на Вашето терминално устройство?
Вие имате право да получавате допълнителна информация относно използването на бисквитки от страна на „АДЕЕЛ“ ООД – като ние сме на разположение, за да отговорим на всяко Ваше запитване на адресите за връзка, посочени в политиките за обработване на лични данни.

Тъй като бисквитките се намират на Вашето терминално устройство, то изцяло от Вас зависи дали желаете да ги изтриете, както е посочено по-горе. При повторното посещение на сайта ще бъдат създадени нови бисквитки, които ще подлежат на ново изтриване по Ваша преценка.

VII. Какви други лични данни могат да бъдат обработвани на уебсайта на АДЕЕЛ?

На уебсайта на „АДЕЕЛ“ ООД се обработват т.н. „лог файлове“. Същите съдържат информация относно IP адрес; използван уеб браузър; време на посещение на нашия уебсайт; посетени страници. Ние обработваме посочените данни, за да поддържаме нашия уебсайт; за да гарантираме сигурността на Вашите лични данни, както и за да гарантираме непрекъснатата сигурност и функциониране на нашия уебсайт, включително за защита срещу Кибер престъпления. Законната предпоставка, въз основа на която обработваме посочените по-горе лични данни, е наш легитимен интерес във връзка с посочените по-горе цели. Съответните лични данни се съхраняват само за периода от време, през който е налице легитимният ни интерес, като не осъществяваме по-нататъшно обработване за цели, различни от посочените в настоящата политика. След преустановяване на обработването, личните Ви данни се унищожават по сигурен начин, непозволяващ разкриването им на трето страни.

VIII. Как се управляват бисквитките?

Деактивирането на някои или всички бисквитки може да наруши използването на определени функционалности от уебсайта.

 

Наименование:Цел:Допълнителна информация:Срок:
_gidанонимен анализ на посетителиТази бисквитка е инсталирана от Google анонимен анализ на посетители. Бисквитката се използва за съхраняване на информация за това как посетителите използват уебсайт и помага при създаването на аналитичен отчет за това как се справя уебсайтът. Събраните данни, включително броят на посетителите, източникът, откъдето идват, и страниците са излезли в анонимна форма.Времето за изтичане по подразбиране за тази „бисквитка“ е 1 ден от настройването или актуализирането.
_gaанонимен анализ на посетителиТази бисквитка е инсталирана от Google анонимен анализ на посетители. Бисквитката се използва за изчисляване на данни за посетители, сесии, кампании и проследяване на използването на сайта за отчета за анализ на сайта. Бисквитките съхраняват информацията анонимно и присвояват произволно генериран номер за идентифициране на уникални посетители.Времето за изтичане по подразбиране за тази „бисквитка“ е 2 години от настройването или актуализирането.
devicePixelRatioсвързани с нормалната функция на уебсайта, задължителниТази бисквитка се използва, за да направи сайта реагиращ на размера на екрана на потребителя.Времето за изтичане по подразбиране за тази „бисквитка“ е 7 дена от настройването или актуализирането.
pll_languageсвързани с нормалната функция на уебсайта, задължителниТази бисквитка е зададена от приставката Polylang за уеб сайтове, задвижвани с WordPress. Бисквитката съхранява езиковия код на последната прегледана страница.Времето за изтичане по подразбиране за тази „бисквитка“ е 1 година от настройването или актуализирането.
_abckзадължителниТази бисквитка се използва за откриване и защита, когато клиент се опитва да възпроизведе бисквитка, която управлява взаимодействието с онлайн ботове и предприема съответните действия.Времето за изтичане по подразбиране за тази „бисквитка“ е 1 година от настройването или актуализирането.
bm_szзадължителниТази бисквитка се задава от доставчика Akamai Bot Manager. Тази бисквитка се използва за управление на взаимодействието с онлайн ботовете. Той също така помага за предотвратяване на измамиВремето за изтичане по подразбиране за тази „бисквитка“ е 4 часа от настройването или актуализирането.
_gat_gtag_UA_181728730_1анонимен анализ на посетителиТази бисквитка е инсталирана от Google анонимен анализ на посетители. Бисквитката се използва за съхраняване на информация за това как посетителите използват уебсайт и помага при създаването на аналитичен отчет за това как се справя уебсайтът. Събраните данни, включително броят на посетителите, източникът, откъдето идват, и страниците са излезли в анонимна форма.Времето за изтичане по подразбиране за тази „бисквитка“ е 1 минута от настройването или актуализирането.
_gat_UA-181728730-1анонимен анализ на посетителиТази бисквитка е инсталирана от Google анонимен анализ на посетители. Бисквитката се използва за съхраняване на информация за това как посетителите използват уебсайт и помага при създаването на аналитичен отчет за това как се справя уебсайтът. Събраните данни, включително броят на посетителите, източникът, откъдето идват, и страниците са излезли в анонимна форма.Времето за изтичане по подразбиране за тази „бисквитка“ е 1 минута от настройването или актуализирането.
_ga_PZM0Z36G0Tанонимен анализ на посетителиТази бисквитка е инсталирана от Google анонимен анализ на посетители. Бисквитката се използва за съхраняване на информация за това как посетителите използват уебсайт и помага при създаването на аналитичен отчет за това как се справя уебсайтът. Събраните данни, включително броят на посетителите, източникът, откъдето идват, и страниците са излезли в анонимна форма.Времето за изтичане по подразбиране за тази „бисквитка“ е 2 години от настройването или актуализирането.
ak_bmscдругиТази бисквитка е инсталирана от Mailchimp. Тези бисквитки са строго необходими, за да ви предоставят услуги, достъпни чрез нашите сайтове на Mailchimp и да използвате някои от неговите функции, като достъп до защитени зони.Времето за изтичане по подразбиране за тази „бисквитка“ е 2 часа от настройването или актуализирането.
_mcidдругиТази бисквитка е инсталирана от Mailchimp. Тези бисквитки са строго необходими, за да ви предоставят услуги, достъпни чрез нашите сайтове на Mailchimp и да използвате някои от неговите функции, като достъп до защитени зони.Времето за изтичане по подразбиране за тази „бисквитка“ е 1 година от настройването или актуализирането.

VIII. Данни за контакт с КЗЛД:
Независимо от всичко посочено, по всяко време можете да изисквате информация за това как съхраняваме Вашите лични данни. Ако считате, че нарушаваме Вашите права, можете да подадете жалба до Комисията за защита на личните данни, която осъществява надзор над извършваното от нас обработване на лични данни.

Комисия за защита на личните данни
Адрес: София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
Център за информация и контакти – тел. 02/91-53-518
Приемна – работно време 9:00 – 17:30 ч.
Електронна поща: kzld@cpdp.bg
Интернет страница: www.cpdp.bg