Още от древността винопроизводството е било широко развито в нашите географски ширини. Традицията не се е изгубила през вековете и днес в България все повече и повече фирми развиват този бизнес и нуждите от безопасен и навременен транспорт се увеличават.

В АДЕЕЛ имаме дългогодишен опит в целия процес на организация на международен транспорт на вино – от опаковането, през складирането, оформянето на придружителните документи, същинския превоз до крайната доставка.

Складиране – осигуряваме складиране в свободен или акцизен склад. Също така предлагаме възможност за складиране на виното под температурен режим.

Документална обработка – митническите ни специалисти имат богат опит с оформянето на всички видове акцизни, митнически и придружителни документи, независимо дали става въпрос за митнически услуги по внос или износ на вино.

Опаковане – добрата опаковка е често подценяван елемент от процеса на транспорт на виното. Предлагаме специализирано опаковане на всякакъв вид пратки – от кашони за единични мостри до палетизиране на големи количества вино.

Доставки до изложения – АДЕЕЛ е участвала в организацията на международен транспорт на много международни винарски изложения. Имаме опит и контакти с организаторите на всички по-големи винени мероприятия: изложенията в Бордо, Лондон, Барселона и Дюселдорф. Партнираме си с лицензирани вносители на вино в Китай, Сингапур, Малайзия, Индонезия и Виетнам, което ни позволява да доставим виното ви до труднодостъпните пазари в Далечния Изток.

Международен транспорт – независимо дали става дума за единични мостри, като куриерска услуга или цели контейнери, като морски транспорт ние можем да предложим най-доброто решение, така че виното ви да пристигне сигурно и навреме. Организираме ежеседмични групажи от Испания, Франция и Италия. Имаме и богат опит във вноса на вино от Австралия, Нова Зеландия и Чили.