Времево-чувствителни пратки

Малцина неспециалисти знаят, че срокът, в който човешка кръвна проба трябва да бъде транспортирана за имунохематологична диагностика до съответната лаборатория, е до 48 часа*. Едно сърце, подготвено за трансплантация, трябва да стигне до операционната маса от 4 до 6 часа. При това, при съблюдаването на строги изисквания за съхранение и транспортиране. Ето защо в тези специфични случаи става дума не просто за т.нар. пратки с температурен режим, за които можете да намерите повече подробности тук. В тези случаи говорим за логистика, която може да спаси човешки живот. И e от изключително значение да се вземат предвид няколко фактора, сред които най-вече ВРЕМЕТО!

 

За едни решаващи 46 минути!

 

Всички сме наясно, че ежедневно се транспортират хиляди човешки органи и тъкани, кръвни продукти, персонализирани лекарства, медицинска апаратура и лични помощни средства. Но освен ако не ни се е налагало, едва ли сме се замисляли колко е важно тези пратки да пристигнат навреме – особено в настоящия момент, когато анулираните полети не са рядкост, а лабораториите са претрупани с работа. И ако загубата на самолетен билет или багаж е свързана с куп главоболия и нерви, то при случаите на транспортиране на органи и тъкани за трансплантация е жизненоважно да бъде хванат следващия полет.

 

Ето една история за един бъбрек от Щатите, която – без да навлиза в излишни детайли – нагледно показва това. Пътувайки от Флорида към пациент в Северна Каролина, пратката с органа погрешка се озовава в неприоритетна купчина за по-късен полет и „изпуска връзката си“ в Атланта. Но ако бъбрекът не пристигне до 7 сутринта, хирургът няма да може да го използва. Решението е да се наеме чартър или куриер, който да го достави сухопътно през нощта. След напрегнати часове очакване, органът пристига в 6.14 Тези 46 минути се оказват решаващи за финалния резултат. Четири месеца по-късно трансплантацията е окачествена като успешна.

 

Понякога човешкото здраве и живот зависят освен пряко от ръцете на медицинските специалисти, от допълнителни фактори, свързани с доставка и сигурност, за които рядко си даваме сметка. Тук на помощ идва логистиката – редицата строги изисквания за опаковане, етикетиране, съхранение, идентификация, температура, локализация и т.н. гарантират, че вашата ценна пратка с лабораторна проба от човешки произход ще бъде транспортирана професионално. Или че лабораторните ви изследвания с животински проби, които се транспортират по методология, сходна на тази с човешките проби, няма да попаднат в грешни ръце или да се девалидизират поради пропуски в документацията. Именно логистиката ви дава финалната сигурност, че всички усилия, положени за вземането и обработката на дадена проба, няма да отидат на вятъра, а напротив – ще попаднат в правилните ръце, на правилното място и в точното време.

 

Защо да се доверите на нас?

 

Ние сме експерти в обслужването на всички видове проби от човешки и животински произход. Преди около две години бяхме включени в програма на болница “Надежда“ за няколко процедури на гостуващ белгийски лекар, като доставихме живи ембриони за процедурите в реално време. При интерес и контакт сме готови да предоставим още помощ. Познаваме правилата и регулациите за внос и износ и можем да гарантираме, че всяка пратка ще лети на следващия възможен полет и ще бъде освободена от митница възможно най-бързо. Тези т.н. критични пратки се обслужват винаги с максимално внимание, грижа и отговорност. Не можем дори да си помислим, че ще предизвикаме закъснение или каквото и да било нарушение на предварителния инструктаж. Няма фактор, който може да промени обработката на тези пратки, с изключение на фатални форсмажорни обстоятелства.  Така че ако се нуждаете от този тип логистика – 24/7 на разположение, без изключение на почивни дни, празници или делници – не се колебайте да се свържете с нас!