Сухопътните превози са ключов фактор в цялостната транспортната верига и в много от случаите те се явяват неделима част от другите видове транспорт.

Когато вашите международни пратки се нуждаят от превоз по суша, ние АДЕЕЛ предлагаме услуги за международен сухопътен транспорт на изгодни цени.

Обърнете се към нашите специалисти от АДЕЕЛ и те ще ви посочат правилното решение на всяка ваша транспортна задача чрез цели автомобили или групажните варианти за Европа и извън границите й.

Предлагаме:

Комплектни товари (FTL) от/до Европейски страни, бившите Съветски републики, Близкия Изток

Частични товари (LTL) от/до Европейски страни и Турция

Групажни пратки(groupage) от/до Европейски страни и Турция

Специализирани превози – експресни доставки, опасни товари, стоки под температурен режим, акцизни стоки, извънгабаритни товари, насипни товари.

Ако все още имате въпроси, на които не сме отговорили, свържете се с нас на 02/9789873, 0885140869, както и на sales@adlbg.com.

Сухопътния транспорт – винаги актуално решение за превоз на вашите стоки

Спокойно можем да наречем логистиката гръбнакът на всяка икономика –

тя помага на бизнеса да разпростре и разшири своя обхват.

Сухопътният транспорт играе важна роля в логистичната система и със сигурност е най-използваният вид транспорт.

Какво представлява сухопътният транспорт на товари

Най-общо казано сухопътният транспорт представлява движението на товари от една точка до друга точка по шосе (чрез камиони), а понякога и по релсов път (влакове). Най-често срещаният вариант е с камиони.

Предимствата на сухопътния транспорт

Има няколко основни пункта, с които сухопътният транспорт може да ви привлече на своя страна:
Сухопътен транспорт 1

Сухопътен транспорт – вижте още!

 • Първото място се държи от факта, че сухопътният транспорт е най-бюджетен, особено този по шосе/магистрала.
Основната причина е, че самите камиони не са толкова скъпи, колкото кораб или самолет, горивото им също е на по-ниска цена и не изискват голяма специфична инфраструктура като пристанища, гари или летища.Общите разходи също са по-ниски при сухопътния транспорт, тъй като обикновено не се налага многократно товарене, разтоварване и опаковане.
 • Сухопътният транспорт е пъргав и бърз
Въпреки, че някои от другите средства са по-високоскоростни, при сухопътния транспорт подготовката на пратката и стартирането на услугата са много по-бързи и това го прави най-ефективният вариант за къси и средни разстояния до към 2500 км.
 • Гъвкавост на графиците и обемите при сухопътния транспорт
Самолетите, влаковете или корабите имат твърд предварително определен график и предварително фиксирани маршрути. Сухопътният транспорт по шосе, от друга страна, предлага по-голяма гъвкавост за адаптиране към сроковете за доставка и количеството пакети, с опции като групажен транспорт. Маршрутите и таймингът могат да се променят лесно и бързо според индивидуалните нужди, без особени проблеми.За разлика от въздушния транспорт, който забранява превоза на опасни или специални товари, сухопътният транспорт няма такива ограничения. С камион е възможно да се превозват запалими или токсични продукти, замразени продукти, тежки машини, малки опаковки и т.н.
 • Сухопътният транспорт дава максимална възможност за проследяемост
GPS и съвременният софтуер за управление на автопарка улесняват винаги намирането и проследяването на каргото. В допълнение към информацията в реално време, това дава възможност да се предвидят проблеми като затваряне на пътища, приближаване на бури и др.
 • Несравнимото предимство на сухопътния транспорт е, че предоставя обслужване от врата до врата за всички доставки на товари.
Това буквално означава, че товарът се взема от посоченото място и се разтоварва с максимални гаранции в склада на крайното местоназначение. Тази услуга е директна и не изисква допълнителни средства, поради което е особено удобна и подходяща и за превоз на бързоразвалящи се стоки.
 • Документацията при сухопътния транспорт е лесна
В сравнение с морския или въздушния транспорт, документацията, свързана със сухопътния транспорт, е много по-лесна. Времето, прекарано на митницата или за доставка на стоките, е много по-кратко, което рационализира веригата за бизнес доставки.
Сухопътен транспорт 2

Сухопътен транспорт – разберете сега!

 • Сухопътният транспорт дава възможност за обслужване на отдалечени райони
Сухопътният транспорт е най-подходящ за транспортиране на стоки до и от отдалечени райони, които не са свързани с други средства като железопътен, въздушен или морски транспорт. Превозът на стоки между градовете и малките села се осъществява предимно чрез сухопътен транспорт – камиони и микробуси.
 • При сухопътния транспорт рискът от повреда при превозването е по-малък
Тъй като множество случаи на товарене и разтоварване при сухопътния транспорт не се налагат, би имало много малък шанс за увреждане на превозваните стоки. Следователно сухопътният транспорт е най-подходящ за пренасяне на деликатни и чупливи стоки, които има по-голяма вероятност да бъдат повредени по време на множеството етапи на товарене и разтоварване, обичайни за другите видове транспорт.
 • Спестявате от таксите за опаковане при сухопътния транспорт
Процедурата по опаковане на стоките при сухопътния транспорт е много минимална в сравнение с други транспортни средства, където трябва да се осигури безопасност при многократен товарно-разтоварен процес.
 • Сухопътният транспорт е свръзка с другите видове транспорт
Дори когато въздушният или железопътният транспорт може да се използват за превоз на дълги разстояния, крайните дестинации както в началната, така и в крайната фаза изискват използването на сухопътен транспорт.

За кои стоки сухопътният транспорт е най-добрият избор

Има различни видове камиони за сухопътен транспорт, в зависимост от типа на превозвания товар – всеки вид товар има различни изисквания и специфики.
 • Сухопътният транспорт се използва активно за всякакви единични товари под формата на палети, пакети, кутии, варели. Ако тези единици се събират от различни изпращачи и се комбинират в по-големи единици, те обикновено се обединяват в т.нар. групажен товар.
 • Когато товарът е голям и обемист – като строителна техника, тежко офис оборудване или дървен материал – сухопътният транспорт е отличен избор.
Някои камиони са покрити само с брезент ,за по-лесен достъп, но осигуряващи покритие срещу дъжд и влага, други са само открита равна платформа – вариант за вашия извънгабаритен товар винаги има.
 • Сухопътният транспорт е удачен и за превоз на автомобили.
 • Сухопътен транспорт на хранителни стоки
Сухопътен транспорт 3

Сухопътен транспорт – разберете повее!

Храни с по-ниска или по-висока степен на нетрайност се транспортират с хладилни транспортни средства, оборудвани с уреди за контролирана температура, при условия на максимална безопасност и чистота.  В зависимост от вида храна, която се превозва, при сухопътния транспорт се използват камиони със замразяване (за замразени храни като месо, риба и др.) или камиони с хладилна техника (за храни, които изискват само охлаждане и поддържане на постоянна температура през целия транспорт, напр. пресни плодове, зеленчуци, риба и т.н.).
 • Сухопътен транспорт на опасни товари
Те могат да бъдат в течно или твърдо състояние и изискват специални камиони с гарантирана максимална безопасност. Такива товари са напр. газ, запалими течности, спонтанно възпламеняващи се вещества и т.н.
 • Сухопътният транспорт се използва често и за извозването и пренасянето на отпадъци и боклук.
На практика почти всичко може да бъде превозено чрез сухопътен транспорт.

Ние АДЕЕЛ ще ви предложим отлични условия за сухопътен транспорт.

Имате възможността да избирате между:
 • Комплектни товари (FTL) от/до Европейски страни, бившите Съветски републики, Близкия Изток
 • Частични товари (LTL) от/до Европейски страни и Турция
 • Групажни пратки(groupage) от/до Европейски страни и Турция
Предлагаме специализирани превози – експресни доставки, акцизни стоки, извънгабаритни стоки, насипни товари, стоки под температурен режим и др.Ако все още имате някакви въпроси за сухопътния транспорт и опциите, които ние предлагаме, не се колебайте да попитате – нашите компетентни сътрудници с радост ще ви помогнат.Вашето карго е в сигурните ръце на АДЕЕЛ!
Сухопътния транспорт – винаги актуално решение за превоз на вашите стоки
Какво представлява сухопътният транспорт на товари Предимствата на сухопътния транспорт
За кои стоки сухопътният транспорт е най-добрият избор
Ние АДЕЕЛ ще ви предложим отлични условия за сухопътен транспорт