Сухопътен транспорт

Сухопътните превози са ключов фактор в цялостната транспортната верига и в много от случаите те се явяват неделима част от другите видове транспорт.

Когато вашите международни пратки се нуждаят от превоз по суша, ние АДЕЕЛ предлагаме услуги за международен сухопътен транспорт на изгодни цени.

Обърнете се към нашите специалисти от АДЕЕЛ и те ще ви посочат правилното решение на всяка ваша транспортна задача чрез цели автомобили или групажните варианти за Европа и извън границите й.

Предлагаме:

Комплектни товари (FTL) от/до Европейски страни, бившите Съветски републики, Близкия Изток

Частични товари (LTL) от/до Европейски страни и Турция

Групажни пратки(groupage) от/до Европейски страни и Турция

Специализирани превози – експресни доставки, опасни товари, стоки под температурен режим, акцизни стоки, извънгабаритни товари, насипни товари.

Ако все още имате въпроси, на които не сме отговорили, свържете се с нас на 02/9789873, 0885140869, както и на sales@adlbg.com.

Какво представлява спедицията?

Вносът и износът са особено важни компоненти на много бизнеси, компании и дори на физически лица.

Международният транспорт и спедиция ви дават възможността да достигнете до всяка точка на света, но често процесът може да бъде труден и объркващ. Цялата бъркотия, документи, закони и регулации, свързани с вноса и износа. Сега имате възможността да се справяте бързо и лесно с помощта на професионалисти в спедицията.

Спедицията е процесът и услугата по организиране на превоз на товари. Тази услуга може да се използва, както от фирми, така и от физически лица, като тя включва, както износа, така и вноса на стоки.. Фирмите, които се занимават със спедиция, наричани още спедитори, се свързват с подизпълнители, които физически да извършат транспортирането на стоките. Важно е да се знае, че спедиторите не извършват преноса на стоки, а предлагат логистиката – уреждането на всички документи и нужни детайли за успешното и бързо транспортиране.

Фирмите, които се занимават със спедиция предлагат разнообразие от методи за транспорт на карго, като въздушен, морски и сухопътен транспорт, както и мултимодален транспорт – комбинация от няколко вида. Мултимодалният транспорт позволява на спедицията да организира доставки от врата до врата. Така фирмата, която се занимава със спедиция, може да организира камион или автомобил, който да вземе пратката, да я закара съответно до пристанище или летище, от където да отпътува към желаната дестинация. През това време се организира друга фирма, която да поеме пратката от точката, в която ще пристигне каргото и да го достави до крайния получател.

Спедицията може да се използва, както локално, така и международно. Международните компании, които се занимават със спедиция, разполагат с допълнителни знания и умения за нужни документи, както и подготовка на каргото за изпращане и могат да оперират и като митническа агенция. Най-често документите, с които се занимава фирмата за спедиция, са стокови документи, разрешителни, декларации, фактури, удостоверения и много други свързани с внос, износ или транзит на карго.

 

транспорт се взима под внимание обемът на каргото, който се измерва в кубични метри. Най-често групажният мрски транспорт  е предпочитан метод за пренасяне на стоки от Азия (Китай, Тайван, Южна Корея, Сингапур), Северна и Южна Америка и Африка.

История на спедицията

Една от първите, познати фирми за спедиция е създадена от Томас Меадоус и съдружниците му през 1836 година в Лондон.

Тогава те са предлагали не само локална, но и международна спедиция. Според списанието, което те са издавали през 20 век „Understanding the Freight Business“, увеличаването на транспортните кораби и железниците е създало нуждата от спедицията и спедиторските компании. Търговията между Европа и Северна Америка е още един стимул за развитието на спедицията.

Първоначалната задача на фирмата, занимаваща се със спедиция, е била да уреди транспорт на стоки, като сключва договори с много и различни превозвачи. Отговорностите на фирмата за спедиция са включвали съвети относно нужните документи, разрешителни и митнически изисквания и регламентации в страната, за която каргото ще пътува. Кореспондентът на фирмата за спедиция, който се намира в приемащата държава се е грижил за стоките на клиентите и ги е информирал за въпроси и фактори, които могат да повлияят на транспорта на каргото.

В съвремието ни, фирмите за спедиция поемат същите отговорности за вашето карго. В момента спедиторите могат да бъдат местни превозвачи, да действат като агенти на други фирми за спедиция или да оперират като клон. При една сделка, фирмата за спедиция може да действа като превозвач на каргото, агент на своя клиент или и двете.

Но защо имаме нужда от спедиция и спедитори?

Добрата фирма за спедиция може да ви спести много часове и потенциални главоболия при подготвянето на всички нужни документи и разрешителни за вашето карго.

Всеки производител и бизнес има доверена фирма за спедиция, която да се грижи за неговия международен транспорт – както внос, така и износ. Предимствата при избирането на фирма за спедиция са десетки. Част от тях включват:

 1. Фирмата за спедиция се грижи за допълнителни документи и услуги, които са неизменна част от международния транспорт. Такива са например:
  1. Застраховки
  2. Митническа документация
  3. Разрешителни и други
 2. Фирмата за спедиция предоставя на партньорите си нужни документи при обработката на каргото, като:
  1. Документация за произхода
  2. Складиране на каргото
  3. Търговска / експортна фактура и други
 3. Фирмата за спедиция винаги държи на личната комуникация, както и се стреми да предоставя услуги, които да отговорят на всички изисквания на клиента.

Независимо дали сте огромен бизнес, малка фирма или физическо лице, дали става въпрос за огромни товари или малки пратки, фирмата за спедиция ще се погрижи за вашето карго от врата до врата. Това включва коректното попълване на всички транспортни документи, цялата организация и координация на доставчиците, опаковане, складиране и транспорт.

Как да намерите добра фирма за спедиция?

Откриването на качествена фирма за спедиция може да бъде нелека задача, но ние ще се опитаме да ви помогнем.

Определете какво търсите

Преди да започнете да търсите фирма за спедиция, трябва да сте наясно какво точно искате от нея. Какъв товар ще транспортирате, какви са ви сроковете, бюджетът, предпочитан модел на транспортиране, големината и обема на каргото. Трябва да сте наясно с тези параметри, защото със сигурност това ще са първите въпроси от всяка фирма за спедиция.

Може ли фирмата за спедиция да ви предложи разнообразни решения?

Важно е да проучите и разберете дали фирмата за спедиция може да ви предложи решения за вашия товар, независимо от дестинацията. Може спедитора да предлага морски транспорт от Китай, но дали ще ви помогне с въздушен от Виетнам или сухопътен от Германия. Проучете дали фирмата за спедиция имат опита, знанията и партньорите да достигнат до желаната от вас дестинация.

Членуват ли в международни мрежи за спедиция?

Членството в реномирани, световноизвестни мрежи от фирми за спедиция изисква отлично качество, управление, независимост и много други качества. Ако избраният от вас спедитор членува в подобна мрежа шансовете фирмата да се погрижи с внимание за вашето карго е много по-голям, от колкото при свободни оператори. Също така, членството в подобни мрежи показва качество, независимост и признание.

Ако се чудите как да намерите наистина добър спедитор – имате късмет, защото вече сте попаднали на такъв! Това е сайтът на АДЕЕЛ – ние се занимаваме с международна спедиция от 13 години и сме готови да се погрижим за вашето карго. Като членове на световноизвестните мрежи от независими спедитори Globalink и Freight Midpoint ние сме готови да се погрижим и поемем вашите нужди и да организираме доставката на вашите товари  до всяка дестинация, която пожелаете!

Зараждане на хладилния транспорт

Хладилният транспорт се е използвал още през 19 век, когато спедиторите са поставяли лед и сол във вагони и влакови композиции, за да създадат подходящи условия за пренасяне на малотрайни стоки и храни.

Този процес, разбира се, е бил изключително неефективен и е водил до големи разходи, брак на стоките и огромни загуби за производителите. Липсата на хладилен транспорт е позволявало превозването на малотрайни продукти и стоки, чувствителни на температура, в радиус от едва 70 километра.

Развитие до модерния хладилен транспорт

През 20 век е започнало разработването на по-модерни и ефективни методи за хладилен транспорт, като това е било стимулирано от технологичните нововъведения. Първият камион за хладилен транспорт е въведен през 40-те години на 20 век, като оттогава индустрията продължава да се развива и разпространява. Инсталациите и технологията за хладилен транспорт вече е приложима във всеки вид транспорт – морски, сухопътен, въздушен и дори при куриерски пратки.

Преимущества на хладилния транспорт

Хладилният транспорт предлага много преимущества за различните типове стоки и продукти, за които спазването на стриктна температура е повече от задължително. Той ни дава възможността да изпратим пратка до всяка точка на света. Ползите от хладилния транспорт се концентрират върху сигурността, изпълнението в стриктни срокове и възможността да изпратите и получите карго, независимо от вашето местоположение.

Превозвачите на хранителни продукти разчитат на хладилния транспорт

Най-очевидната полза от хладилния транспорт, е че той запазва продуктите в състоянието, в което сте ги изпратили. По този начин вие не търпите разходи и загуби от развалени стоки, а си гарантирате 100% успех. Хладилният транспорт е подходящ не само за храни и хранителни продукти, като месо, мляко, плодове и зеленчуци, но и за други чувствителни на температура продукти, като медицински проби, кръв и лекарства. Хладилният транспорт е единственият метод, който дава възможността за изпращане на подобен тип пратки.  

Хладилният транспорт отговаря на повишаващото търсене на малотрайни продукти

Колкото повече се развива хладилният транспорт, толкова е по-търсен от производителите. Възможността да се наслаждаваме на тропически плодове и екзотични храни е възможна единствено и само с помощта на хладилния транспорт. А колкото по-голям достъп има потребителя до екзотични стоки, толкова по-голяма е възможността да му харесат и да започне да ги търси редовно. И така цикълът се затваря. Колкото повече банани търсим – толкова повече хладилен транспорт е нужен за пренасянето им от Еквадор или Бразилия.

Как да изберете качествен партньор за хладилен транспорт?

Хладилен транспорт от АДЕЕЛ – Как да изберете качествен партньор за хладилен транспорт?

Хладилният транспорт не е просто логистиката и самия транспорт на стоки от една точка до друга – той е комбинация от специфични знания и умения за превоза на различни пратки, като се взима под внимание техния срок на годност, условия за транспорт и време за изпълнение. Една добра компания за спедиция и превоз на товари ще се справи с това предизвикателство и ще може да ви предложи наистина добро решение за хладилен транспорт, въз основа на всички критерии.

Определете от какъв хладилен транспорт се нуждаете

Преди да започнете да търсите спедитор, който да ви помогне с превоза на вашите товари, трябва да сте наясно какво точно търсите. Каква е температурата, която е нужда да се поддържа от хладилния транспорт по време на превоза? Вашето карго замразено ли е или охладено? Искате да транспортирате еднотипни продукти или разнообразни стоки с различни изисквания за хладилен транспорт? По какъв начин искате да се извърши превоза, има ли определен график? След като си разясните тези въпроси ще можете много по-лесно да откриете каквото ви е нужно.

Потърсете компания, която има опит с хладилния транспорт

Не е важно дали компанията, която ще изберете разполага с транспортните средства за хладилен транспорт, а дали има знанията и опита в изпълнението му. Спедиторът трябва да може да ви предложи подходящ хладилен транспорт, график за изпълнение и качество.

Попитайте дали могат да ви предложат хладилен транспорт за всяко карго

Не всеки спедитор, който ви предлага хладилен транспорт може да ви предостави добро решение за карго, различно от хранителни стоки. Медицинските проби и лекарства, например, разполагат с определени нужди и регулации за транспорт. Затова е важно да намерите компания за транспорт на карго, която да може да ви предложи хладилен транспорт за вашето специфично карго.

Какво се включва освен хладилния транспорт

Важно е да разберете дали компанията ви предлага хладилен транспорт от врата до врата, от склад до врата или от склад до склад. Организирането на хладилен транспорт от врата на врата изисква изключително добра координация между отделните модули, за да не се стигне до ситуация, в която пратка под температурен режим от -5 градуса престоява в склад на +25 градуса. Предлагането на качествен хладилен транспорт изисква знания и умения, които ние от АДЕЕЛ можем да предложим на всички наши клиенти.

Хладилен транспорт с АДЕЕЛ

Ако имате нужда от доверен и доказан партньор за вашия хладилен транспорт, изберете АДЕЕЛ.

Ние разполагаме със знанията и уменията да се погрижим за вашето карго, за да пристигне във вида, в който сте го изпратили. За разлика от нашите конкуренти, ние не се страхуваме да кажем, че не можем да се справим с определен хладилен транспорт, но винаги работим в посока намиране на решение за всеки специфичен случай. За да можем да ви предоставим най-добрата услуга и хладилен транспорт, ние трябва да знаем как са я изпълним и да разполагаме с нужните средства за това. Не неглижираме предизвикателствата, които хладилния транспорт създава, както и изискванията на вашето карго, просто за да вземем повече пари. Екипът на АДЕЕЛ ще ви предложи хладилен транспорт, който наистина да се погрижи за вашата пратка, за да сте наистина сигурни в това.

Ние сме дългогодишен партньор на много фирми и производители, които  доверяват своите пратки на нашия хладилен транспорт. Екипът на АДЕЕЛ може да ви помогне в организирането на превоза на хранителни стоки, малотрайни продукти, медицински проби, лекарства и вина. Ние сме дългогодишен партньор на много български винарски изби и изложения, като им предлагаме хладилен транспорт за няколко бутилки или за цели камиони.

При нас от АДЕЕЛ можете да откриете морски, сухопътен и въздушен хладилен транспорт, както и куриерски услуги под температурен режим. Заедно с нас ще намерите най-доброто решение и предложение за вашия хладилен транспорт. Доверете се на нашия дългогодишен опит и поверете вашето карго на хладилния транспорт на АДЕЕЛ! Свържете се още днес с нас, за да получите отговор на всички ваши въпроси относно превоза на стоки, митнически услуги, спедиция и хладилен транспорт!