Доставки от Амазон – всичко, което трябва да знаете за тях

Amazon е една от най-големите онлайн платформи в света, които позволяват на потребителите да пазаруват огромно разнообразие от стоки. От книги (независимо дали аудио книги, класически печатни издания или електронни книги), през играчки, потребности за дома, до дрехи, музикални дискове и още много други неща. Огромното портфолио на сайта, както и безкрайните възможности за пазаруване от удобството на дома, правят пазаруването онлайн привлекателно за милиони потребители по света. А това неимоверно води до увеличаване на броя на доставки от Амазон, които се обработват както на месечна, така и на годишна база.

Как доставките от Амазон се превърнаха в глобален феномен?

Доставки от Амазон 1

Доставки от Амазон – Вижте още!

Създаден преди по-малко от 30 години от известния американски предприемач Джеф Безос, сайтът на Amazon е представен на публиката през 1997 година като основната му цел е да продава книги, музика и видеа. Само година след като потребителите се запознават със сайта започва и международната дейност на Amazon, която се простира във Великобритания и Германия. За да се превърне в глобалния феномен, който е днес, екипът на Amazon работи изключително много върху изграждането на доверие между тях и клиентите, подбирането на най-търсената селекция от стоки, осигуряването на удобството за пазаруване от всяка точка на света, както и изпълняването на бързите доставки от Амазон. Потребителите на платформата споделят, че харесват по-голямото разнообразие от марки и модели, които са налични онлайн, и определят като много голям плюс бързите и експресни доставки от Амазон. Всички, които притежават абонамент Amazon Prime, и се намират на територията на Съединените Щати, платформата предлага доставки от Амазон в рамките на до 2 работни дни! И всичко това на много изгодни цени.В днешно време Амазон е най-големият онлайн търговец, който предлага стоки на потребителите в над 100 държави от целия свят. Всяка секунда складовете на платформата изпращат по 18.5 доставки от Амазон или над 1000 поръчки за 1 минута. Това прави общият брой от около 1.6 милиона доставки от Амазон, които се обработват и изпращат само в рамките на 1 ден. Това са стойности, които не включват всички самостоятелни търговци, които използват платформата Amazon Marketplace. Заедно с тях доставките от Амазон за 1 секунда се увеличават до 67! В монетарна стойност, доставките от Амазон за всяка 1 секунда се равняват на около 7,300 щатски долара или стойност около 638 милиона за 1 ден.

От къде се извършват доставки от Амазон?

Доставки от Амазон 2

Доставки от Амазон – Разберете сега!

За да може да обхваща възможно най-много държави по целия свят, и да се справя с огромния брой доставки от Амазон, платформата разполага с голям набор от складове. Само на територията на Съединените Американски Щати са разположени 13 фулфилмънт центъра, които да отговорят на обещанието на Prime за доставки от Амазон в рамките на 2 работни дни. Платформата работи на много и различни езикови версии, като за Европа можем да избираме от сайтовете във Великобритания, Франция, Германия, Ирландия, Италия и Испания. Когато изберете една от тези 6 възможности ще можете да откриете търсените стоки, които да предлагат и доставки от Амазон до България. По принцип, потребителите може да изберат и доставки от Амазон Америка, но там може да се натъкнете на усложнена процедура по освобождаване на пратките от митница, както и на допълнителни такси, като ДДС и мито.

Извършват ли се доставки от Амазон до България?

Макар и да не разполагаме със собствен разработен сайт на Амазон на български език, потребителите в страната могат да се възползват от огромното разнообразие от стоки, което платформата предлага. Независимо дали ще потърсите в европейските сайтове или ще заложите на американския домейн, доставки от Амазон до България има, като те зависят от няколко неща.               Кой изпраща доставките от Амазон?Както вече споменахме – доставките от Амазон може да се управляват от самата компания (тоест да закупите продукта директно от Amazon), или може да се изпращат от независим търговец, който използва платформата на Амазон като метод за продажба на стоките си. В повечето случаи доставките от Амазон, които се обработват от компанията, безпроблемно може да бъдат изпратени до България. Но, когато поръчвате от независим търговец, доставките от Амазон не е гарантирано да включват и България. Затова задължително проверете в самата оферта, която разглеждате, дали са възможни доставки от Амазон до България и каква ще е тяхната цена.               От къде се изпращат доставките от Амазон?За доставките от Амазон, които се обработват и изпращат в рамките на Европа, транспортирането им до България е изключително лесно. Но, ако решите да поръчате стоки от някои от другите клонове на сайта, като САЩ, Австралия, Канада, Китай, Индия, Япония или Мексико, то тогава доставките от Амазон може да са по-скъпи или понякога – да не позволяват изобщо опция за изпращане до Европа или България. Ако откриете продукт, който ви хареса на платформата, но не позволява доставки от Амазон до България – не се отказвайте, а проверете и европейските версии на сайта.

Любопитно – какво най-често включват доставките от Амазон?

Доставки от Амазон 3

Доставки от Амазон – Научете сега!

С толкова голямо портфолио от продукти е трудно да повярваме, че потребителите често пазаруват еднакви неща. Но определено платформата споделя, че има тенденции в съдържанието на доставките от Амазон. Най-често пазаруваните неща от сайта са електроника, като конзоли за игри, лаптопи и слушалки. Средно 44% от потребителите са добавили поне 1 такъв артикул към своите доставки от Амазон. На второ място се нареждат модни аксесоари, като дрехи, обувки и бижута – те се откриват в 43% от доставките от Амазон. Не на последно място са кухненските принадлежности, както и стоки за дома и бита. Около 39% от доставките от Амазон съдържат такива продукти в себе си.

Доверете вашите доставки от Амазон на професионалистите!

За всички доставки от Амазон от трети държави се нуждаете от доверен партньор, който да ви предложи митническо представителство за по-бързо и лесно освобождаване на пратките от митница. Ние от АДЕЕЛ ще ви съдействаме с попълването на всички необходими документи и придвижването на вашите доставки от Амазон от митницата до вашата врата. Възползвайте се от огромните възможности, които платформата ви предлага, и доверете вашите доставки от Амазон на екипа на АДЕЕЛ!

Доставки от Амазон – всичко, което трябва да знаете за тях

Как доставките от Амазон се превърнаха в глобален феномен?

От къде се извършват доставки от Амазон?

Извършват ли се доставки от Амазон до България?

Любопитно – какво най-често включват доставките от Амазон?

Доверете вашите доставки от Амазон на професионалистите!