Митническите услуги са задължителен съпътстващ елемент в международния транспорт. Нашият офис се намира в непосредствена близост до митница Аерогара София, което ни дава възможност за ефективно и ефикасно изпълнение на митнически услуги. 

АДЕЕЛ може да осигури представителство, както на фирми, така и на физически лица. Ние можем да помогнем на бизнеса да подготви всички нужни документи за внос или износ на стоки от трети държави. Освен това, АДЕЕЛ ще ви помогнем да освободите пратките си от митница и да не се налага да губите от времето си в несвойствени за вас дейности (ненужно ходене и чакане по опашки). Концентрирайте се в задълженията си или се забавлявайте. Останалото ще свърши АДЕЕЛ като ваш упълномощен митнически представител.

АДЕЕЛ притежава постоянно разрешение за митнически агент – № 406-2 от

11.05.2006г., издадено от Министерство на финансите.

Конфиденциалността на информацията при нас е задължителна и гарантирана.

Ако все още имате въпроси, на които не сме отговорили, свържете се с нас на 02/9789873, 0885140869, както и на sales@adlbg.com.

КодНаименованиеКод на вид плащанеIBANНаименованиеБАЕBIC
5100ТМУ Аерогара СофияBG10 UNCR7630 8200 0002 08Уникредит Булбанк АДUNCR 9660UNCRBGSF
5800ТМУ СтоличнаBG89 UNCR 7000 8219 2905 58Уникредит Булбанк АДUNCR 9660UNCRBGSF
5807МБ София – ЗападBG45 UNCR 7000 8219 2905 74Уникредит Булбанк АДUNCR 9660UNCRBGSF
5808МБ София – ИзтокBG07 UNCR 7000 8219 2905 79Уникредит Булбанк АДUNCR 9660UNCRBGSF
Митни сборове222800
ДДС при внос220800
Акциз при внос220300
Глоби, лихви, неустойки225000
Пълен списък с кодове и банкови сметки на митническите учреждения можете да намерите тук!Митническите валутни курсове се променят поне веднъж в месеца! Повече информация за валутните курсове можете да получите тук!Ако ни номинирате за ваш митнически агент ни е нужно нотариално заверено пълномощно, което можете да намерите тук!Търсенето на услугите на митническа агенция продължава да расте. Този феномен се наблюдава, както сред фирмите, така и сред потребителите, които предпочитат да пазаруват в Интернет. Именно документите, които се подготвят от митническата агенция са важен и задължителен придружаващ елемент към всички международни пратки от и до трети страни. Но какво още трябва да знаете за този тип документи и за работата на една митническа агенция?

За какво може да ви потрябва митническата агенция?

Пренос през граници
Макар и да си мислим, че едва ли ще ни се наложи да се възползваме от услугите на митническата агенция, то практиката показва нещата в различна светлина.

Митническа агенция - За какво може да ви потрябва митническата агенция?Митническа агенция –  И това е валидно не само за фирмите, но и за физическите лица. Подготвянето на изрядни документи за транспортиране на карго често може да бъде дълъг и мъчителен процес, който можете лесно да си спестите с помощта на митническа агенция. Изготвянето на всички нужни разрешителни и документация е задължително за всички товари, които пътуват от и до трети страни. Така са категоризират държавите, които не са членки на Европейския Съюз. Това означава, че услугите на митническа агенция са нужни и полезни за всички търговци, които внасят или изнасят стоки от държави, извън ЕС – например Китай, Съединените Щати, Мексико и други.

Митническа агенция в помощ на физически лица

Но как физическо лице може да се възползва от услугите на митническа агенция? Нека разгледаме пример.
практиката показва нещата в различна светлина.

 Вие живеете в България и искате да си купите нещо от онлайн платформа, като например Amazon или Ebay. Ако решите да си закупите продуктът от британската версия на сайта (amazon.co.uk или ebay.co.uk), то тогава той ще пристигне в България без да преминава през митница. Съответно, тогава нямате нужда от услугите на митническа агенция.

Но ако решите да си закупите същия продукт от щатската версия на сайта (amazon.com или ebay.com), то пратката ви може да влезе в митница. По принцип пратки на себестойност над 30 долара се облагат с мито, но често митническите проверки могат да обхванат и стоки с по-малка стойност. Така, ако пратката е влязла в митница, вие няма да я получите по пощата или в дома си, а ще трябва да отидете  до митническо учреждение, от където да я освободите и да я вземете.

За да не се занимавате с ходене до там и чакане по опашки, можете да прехвърлите това задължение на митническа агенция. С наша помощ можете бързо и лесно да прескочите ходенето до митническо учреждение и просто да получите пратката си.

Услуги, които ви предоставя митническата агенция

Митническа агенция – Винаги коректни
Всяка митническа агенция предлага различно съчетание от услуги.
Митническа агенция 1
 При нас в АДЕЕЛ можете да откриете богато разнообразие от дейности, които покриват всички ключови звена за успешното изпълнение на вашия международен транспорт. Още през 2005 година, нашата компания получава лиценз от Министерството на финансите да оперира като митническа агенция. Така вече 13 години, ние сме доверен партньор на стотици фирми и физически лица, които продължават да избират нас, като митническа агенция.

Екипът на АДЕЕЛ ви дава комбинация от услугите ни като митническа агенция и международен спедитор, като можете да откриете всичко нужно за вашето карго под един покрив! Нашите специалисти са готови да ви помогнат с всеки въпрос и казус, независимо дали е свързан с митническата агенция или спедицията на вашето карго.

Митническа агенция – вашето качествено представителство

Ние от АДЕЕЛ, като митническа агенция, предлагаме на всички наши клиенти представителство пред всички митници и бюра на територията на София.

Ние от АДЕЕЛ, като митническа агенция, предлагаме на всички наши клиенти представителство пред всички митници и бюра на територията на София. Нашият офис се намира в непосредствена близост до митницата „Аерогара София“, което ни дава свободата и условията бързо и качествено да се погрижим за нужните документи. АДЕЕЛ, като митническа агенция, може да осигури представителство, както на фирми, така и на физически лица. Ние можем да помогнем на бизнеса да подготви всички нужни документи за внос или износ на стоки от трети държави. Освен това, АДЕЕЛ като митническа агенция ще ви помогнем да освободите пратките си от митница и да не се налага да губите от времето си в несвойствени за вас дейности (ненужно ходене и чакане по опашки). Концентрирайте се в задълженията си или се забавлявайте. Останалото ще свърши АДЕЕЛ като ваш упълномощен митнически представител.

Подготовка на всички документи с помощта на митническа агенция

С помощта на АДЕЕЛ, като митническа агенция, можете да се освободите от нуждата да се борите с всички документи за внос или износ на стоки към трети страни.

Ние ще се погрижим документацията ви да бъде правилно и коректно оформена. Екипът на АДЕЕЛ, в качеството си на митническа агенция, е запознат с всички международни спогодби и ще създаде нужните документи за вашето карго въз основа на тях. Когато изберете АДЕЕЛ, не само като ваш транспортен партньор, но и като доверена митническа агенция, вие поверявате вашето карго в сигурни ръце. Гарантирайте си спокойствие, сигурност и безпроблемен път на вашите стоки с митническа агенция и международен спедитор АДЕЕЛ!

Консултации с професионалисти от нашата митническа агенция

Често законодателството може да бъде трудно за разбиране и ужасно объркващо.

И фактът, че често то търпи промени не помага особено на ситуацията. Разбирането и следването на закона е изключително важно, за да можете спокойно да търгувате, получавате и изпращате стоки до трети държави. Ако все пак има нещо, което не разбирате, винаги можете да се консултирате с нашата митническа агенция. Ние предлагаме на всички клиенти професионални и компетентни консултации, свързани с всички външнотърговски операции и режими. Нашата митническа агенция може да ви предостави информация и съвет за разнообразни казуси, които се отнасят до различни митнически норми, както и действащо законодателство. Освен това, нашите експерти от митническата агенция ще ви консултират относно ситуации, при които се изисква съгласуването на европейски изисквания, съобразно ТАРИК условията при внос извън Европейската общност от трети страни.

Грижа за вашите стоки от нашата митническа агенция

Винаги коректни
Нашата митническа агенция ви предлага възможността за складиране, поставяне на стоки под митнически режими, реекспортиране и унищожаване на стоки.
Митническа агенция 2
Митническа агенция – Ние можем да ви осигурим временен склад за вашите пратки, както и митническо складиране на стоки. Нашата митническа агенция ви дава възможност за митническо складиране в склад тип А. Предимството на този тип складиране е възможността за преместване на стоката от митническата агенция на различни места, определени в разрешението, без да се налагат допълнителни митнически формалност.

АДЕЕЛ, в качеството си на митническа агенция ви предоставя и възможността да използвате склад за акцизни стоки от Европейския съюз. Сред този тип пратки попадат големи количества, които не се категоризират за лична употреба, от алкохол и алкохолни напитки, енергийни продукти и електроенергия и тютюневи изделия. Нашата митническа агенция ви предоставя и реекспорт на стоки извън ЕС, както и унищожаване на стоки.

Доверете вашето карго, както и всички допълнителни дейности на АДЕЕЛ! При нас можете не само да изберете най-подходящия транспорт за вашите стоки, но и митническа агенция, която да ви консултира и да се погрижи за всички детайли, свързани с организацията на този транспорт! Направете правилния избор за вас и вашата доставка с АДЕЕЛ – международен спедитор и лицензирана митническа агенция.