Въздушен транспорт

Ние от АДЕЕЛ разполагаме с познанията и похватите за да се погрижим за вашето международно карго и въздушен транспорт от началото до края. АДЕЕЛ може да ви предложи решение, което да отговаря на вашите изисквания за бюджет и време за изпълнение.

Ние предлагаме обработка на всички видове въздушно карго: летище/летище; врата/врата и летище/врата.

Интегрирани транспортни решения, седмични консолидации от /до основни летища, проследяване и грижа за обратната информация относно статуса на всяко карго по износ и внос до и от всяка точка по света.

Ако все още имате въпроси, на които не сме отговорили, свържете се с нас на 02/9789873, 0885140869, както и на sales@adlbg.com.

Както в живота, така и в бизнеса винаги трябва да взимаме решения. Когато става въпрос за международнa спедиция на стоки, АДЕЕЛ може да ви предложи различни варианти, сред които всеки може да избере най-подходящото за него, според спецификата на товара и условията на сделката. 

Въздушен транспорт 1

Въздушен транспорт – коректност при транспорта

За целта трябва да се вземе под внимание фактори като: вид и обем на каргото, време за изпълнение на поръчката и организация на транспортния модел, бюджет и т.н..Възможен е избор  между въздушен транспорт, сухопътен транспорт, както и морски транспорт или комбинация от тях. Когато вие управлявате бизнес, който непрестанно търгува през океана често сте изправени пред избора морски или въздушен транспорт. За да направите най-добрият избор за вас, ние от АДЕЕЛ сме събрали няколко ключови преимущества на въздушния транспорт, които могат да ви улеснят във

  Отдалечеността на крайната дестинация от България не влияе върху формирането на цената, нито пък трансферните летища. Цената на килограм намалява с увеличаване на теглото на товара.

  Обработка на всички видове въздушно карго: летище/летище; врата/врата и летище/врата.

  Нареждане, проследяване и грижа за обратната информация относно статуса на вашето карго по износ и внос до и от всяка точка по света.

  Работа в мрежа от професионално подготвени и сертифицирани партнори по света, които се грижат отговорно за всяка наша заявка.

  Спот цени за вашите извънгабаритни и нестандартни товари.

  Договорни цени за вашите редовни товари.

Какво е добре да знаете?

  При въздушния транспорт се формират две понятия за тегло:

1. Реално тегло (Gross weight) – физическото тегло на пакетираната стока.

2. Обемно тегло (volumetric weight) – тегло, което се формира от размерите на пратката, а именно по формулата: Дължина ((в см) х Широчина (в см) х Височина (в см)) / 6000. По тази формула един куб. м. отговаря на 166.7 обемни килограма.

При таксуването на пратката се взима под внимание по-високото от двете!

 

  За повече информация за обемните пратки, натиснете тук!

  Калкулатор за обемно тегло можете да намерите тук!

 

Въздушният транспорт на стоки – кога и защо

Още преди появата на  самолета, пощата се е придвижвала с балони, дирижабъл и пощенски гълъби.

въздушен транспорт 1

въздушен транспорт – вижте още!

Първият товар бива пренесен със самолет на 7 ноември 1910 г., когато няколко свитъка коприна са пренесени с въздушен транспорт от Дейтън до Кълъмбъс, Охайо.Втората световна война предизвика бързо разрастване на авиационната индустрия и за първи път мащабен въздушен транспорт на товари бива извършен в подкрепа на военните действия.От тогава до сега с развитието на самолетната индустрия се е развил сериозно и въздушния транспорт. Към днешна дата, пренасянето на карго чрез въздушен транспорт е неизменна част от международния превоз и тази услуга е напълно достъпна за всекиго.Когато избирате метод за транспортиране на карго, би следвало да знаете как сухопътният, морският и въздушният транспорт могат да повлияят на времето за доставка, сигурността и разходите.Въздушният транспорт ще ви позволи да отговорите на високите изисквания на клиентите си, като същевременно поддържате рентабилна цена, която може да допринесе за получаване на последващи бизнес предложения.Както при всеки метод на доставка, съгласуваността и предвидимостта са решаващи елементи, и въздушният транспорт е един от най-надеждните налични методи по тези пунктове.Въпреки че има други отлични начини за транспортиране на вашите стоки от едно място на друго, има няколко отлични причини, поради които товарният въздушен транспорт може да бъде най-подходящият метод.

Скорост на транспортиране при въздушния транспорт

Въздушният транспорт е най-бързият начин за придвижване на товари, особено ако се изисква пътуване на дълги разстояния
въздушен транспорт 2

въздушен транспорт – разберете сега!

Всички видове транспорт могат да бъдат повлияни от непредсказуеми климатични условия или други обстоятелства и това да доведе до забавяния. Въпреки това въздушният транспорт остава най-предпочитан, ако става дума за скорост, тъй като отражението им върху него е най-слабо изразено.Използването на услуги за въздушен транспорт за доставка на бързоразвалящи се стоки, например, може да ги придвижи бързо до клиента в рамките на няколко часа.Също така, за бързоразвалящи се товари има складове, разполагащи с помещения с контролирана температура за поддържане на хладилната верига между камиона и самолета. Освен това тези складове осигуряват и надеждно съхранение на карго с висока стойност (напр. картини и др.).

Мрежа от дестинации при въздушния транспорт

Без съмнение в днешно време самолетите могат да достигнат до почти всяка дестинация в света – огромна мрежа от авиолинии, покриваща почти цялото земно кълбо, е достъпна за много авиокомпании.Това гарантира, че товарът може да бъде изпратен почти навсякъде. Въздушният транспорт над претоварените транспортни зони позволява да бъде осъществена доставка до предизвикателни точки, до които другите видове транспорт нямат достъп.

Рентабилност на въздушният транспорт

Обикновено по-дългите и по-малко надеждни методи за доставка водят до прекомерно високи застрахователни премии.Въздушният транспорт на карго отнема значително по-малко време в сравнение с други видове транспорт, а стоките не са подложени на същите опасности, така че можете да очаквате по-ниски застрахователни плащания. Чрез намаляване на разходите за застраховка можете да предложите по-добри сделки на вашите ценни клиенти.Въпреки че въздушният транспорт на товари може да бъди по-високо бюджетен, спестените пари от застраховка могат да смекчат някои от разходите, свързани с превоза по въздух.

Възползвайте се от мерките за сигурност на летищата при въздушния транспорт

Летището е едно от най-строго регулираните пространства в света. Избирайки въздушен транспорт за своите товари, можете да се възползвате от тези стриктни методи за сигурност, които намаляват риска от кражба от момента на влизане на стоките в зоната на летището, по време на самия въздушен транспорт и при пристигане на летището на местоназначението.

Въздушният транспорт на товари изисква по-малко опаковане

Едновременно с това, че е изключително безопасен метод за преместване дори на крехки, чупливи стоки, често се установява, че при въздушния транспорт товарът изисква по-малко опаковане в сравнение с други методи за транспорт, за да се редуцират ограниченията за тегло. Следователно въздушният транспорт е едновременно рентабилен и по-ефективен от другите методи за доставка, особено за обемни пратки.

При въздушния транспорт изискванията за съхранение са намалени

Поради скоростта на транспортиране на товари с въздушен транспорт, има по-малка нужда от използването на складова база.
въздушен транспорт 3

въздушен транспорт – научете повече!

Бързите процедури за оформяне от страна на митническите служители при въздушния транспорт им позволява да проверяват и одобряват стоките за транспортиране за по-кратка част от времето в сравнение с някои други системи за доставка. Малките бизнеси се възползват от по-бързата доставка на товари с въздушен транспорт, което води до намалена зависимост от складовите съоръжения. Тъй като товарът може да бъде изпратен по-бързо чрез въздушен транспорт, това може да бъде огромно предимство за контрол на инвентара.

Въздушният транспорт е изключително надеждна услуга

Самолетните превози могат да предложат надеждност, тъй като летищната регулация работи по стриктни разписания. Даже ако пренасяте редовно големи количества стоки, въздушният транспорт може да ви помогне да си спазвате графика.

Използвайки въздушен транспорт, можете да проследявате вашите пратки

Изберете въздушен транспорт, ако искате да знаете къде са нещата ви по всяко време. Когато плащате за пратка, ще ви бъде даден номер за проследяване.Можете да проверите състоянието на вашето карго и неговото местоположение, като проследите този номер. Полезно е, ако товарът ви закъснее, защото можете да видите откъде идва проблемът. За да сте сигурни, че вашите артикули пристигат в безупречно състояние, обикновено е добра идея да се ангажирате с професионални услуги за опаковане и разопаковане.Вие вече знаете, че при оформянето на документацията по каргото с въздушен транспорт, както и по самото опаковане и транспортиране, има множество формалности и изисквания, които трябва да се спазят – митнически документи, как се изчислява цена на килограм, спот цени за извънгабаритни и нестандартни товари и т.н.

Ние от АДЕЕЛ ще се погрижим за всичко, свързано с въздушния транспорт на вашето карго!

Можем да ви предложим обработка на всички видове въздушно карго: летище/летище; врата/врата и летище/врата.Ще ви освободим от ангажимента да търсите кое, как и защо – нашият любезен и висококвалифициран екип ще даде отговор на всеки ваш въпрос и ще ви помогне да изберете най-удачния за вашите цели въздушен транспорт.Доверете ни се и ние ще направим всичко необходимо, за да отговорим на вашите очаквания.
Въздушният транспорт на стоки – кога и защо
Скорост на транспортиране при въздушния транспорт
Мрежа от дестинации при въздушния транспорт
Рентабилност на въздушният транспорт
Възползвайте се от мерките за сигурност на летищата при въздушния транспорт
Въздушният транспорт на товари изисква по-малко опаковане
При въздушния транспорт изискванията за съхранение са намалени
Въздушният транспорт е изключително надеждна услуга
Използвайки въздушен транспорт, можете да проследявате вашите пратки
Ние от АДЕЕЛ ще се погрижим за всичко, свързано с въздушния транспорт на вашето карго!

Въздушният транспорт предлага доставка по график

Макар и понякога да има  закъснения, въздушния транспорт е един от най-сигурните и надеждни сред всички останали методи за пренос на карго.

Авиолиниите зависят от разписанията и именно затова стриктно се придържат към тях. По този начин с въздушния транспорт можете да си гарантирате, че пратката ще излети, когато трябва и ще пристигне в съответния час.

С въздушния транспорт можете да изпратите товара си до почти всяка точка на светa

Въздушен транспорт 2

Въздушен транспорт – до всяка точка на света

Голяма част от авиолиниите предлагат широка мрежа от дестинации, разпръснати по целия свят. Свободата и възможността да използваме различни компании ни позволява да достигнем до всяка точка на света, която разполага с летище. Това е преимущество, което ви предлага само въздушният транспорт.

Въздушният транспорт осигурява високо ниво на сигурност и намаляване на риска от повреда на каргото

Когато изберете въздушния транспорт, той ви предлага значително по-високо ниво на сигурност. Това е така, защото след контролът на митниците следва и граничен контрол на самото летище. Товарната зона е под непрекъснато наблюдение, което касае и товарния отсек на самолетите.

Въздушният транспорт намалява нуждата от складови пространства и наличности

Често, когато поддържате асортимент или поточна линия, имате нужда от големи складови пространства, в които да съхранявате стоката си.

С бързината на въздушния транспорт, обаче, това вече не нужно. По-бързото пренасяне на стоки и товари с помощта на въздушния транспорт намалява нуждата от големи количества в наличност. А оттам произтича и намаляването на складовите пространства и разходите по тяхната поддръжка

Въздушният транспорт ви дава възможността да следите статуса на вашето карго

Все повече компании, които предлагат въздушен транспорт, ви дават възможността да проследявате статуса и състоянието на вашето карго чрез мобилно или уеб приложение. По този начин от излитане до кацане, вие ще имате детайлна информация къде се намира вашия товар и да следите дали се движи по график.

Обемни и тежки пратки

Обемни пратки

Таксуваното тегло е база за изчисление на въздушното навло и такси при някои от превозвачите. Таксуваното тегло е брутното или обемното тегло на товара, в зависимост от това кое е по-голямо.

Обемните килограми се изчисляват по формулата: Дължина ((в см) х Широчина (в см) х Височина (в см)) / 6000. По тази формула един куб. м. отговаря на 166.7 обемни килограма.

В случай, че кашоните са с еднакви размери, получената стойност се умножава по броя на кашоните. Ако кашоните са с различни размери, обемните килограми се изчисляват за всеки кашон. Изчисленото обемно тегло служи за сравнение с брутното тегло на товара и за таксуемо се взима по-голямото от двете.

Закръгления – пример:
1ви кашон – размери 70 х 100 х 50 см с реално тегло 35 кг.
2ри кашон – размери 65 х 85 х 45 см. с реално тегло 60 кг.
70х100х50 / 6000 = 58,33 обемни килограма.
65х85х45 / 6000 = 41,43 обемни килограма
В този пример, първият кашон е с по-високо обемно тегло, докато вторият кашон с по-високо
реално тегло.
Въпреки, че пратката реално тежи 85 килограма, ще се таксува от авиолинните, 1 кашон – 58.33 кг, 2 кашон 60 кг или общо 118,5 кг. 

Калкулатор за обемно тегло можете да намерите тук!

Тежки и извънгабаритни товари

Поради технически особености, не всички товари могат да бъдат обработени и натоварени на самолетите, кацащи на летище София.

Въздушен транспорт 3

Въздушен транспорт – обемни и тежки товари

Това налага използването на допълнителен сервиз RFS (Road Feeder Service) или т.н. „авиокамион“ за вашите по-тежки и обемни пратки.

Този сервиз прави връзката между големите европейски летища и летище София.

По правило за такива товари се взимат:

  1. Товари, при които някой от размерите превишава 240см х 150см х 114 см.
  2. Товари с тегло равно или повече от 500 кгна товарна единица.

Консултирайте се с нашите специалисти. Те ще ви помогнат да добиете реална представа за възможностите за транспорт на вашето възудшно карго.

Изберете АДЕЕЛ за вашия въздушен транспорт и си гарантирайте спокойствие, сигурност и професионализъм!

Въздушен транспорт

въздушно карго  Отдалечеността на крайната дестинация от България не влияе върху формирането на цената, нито пък трансферните летища. Цената на килограм намалява с увеличаване на теглото на товара.

въздушно каргоОбработка на всички видове въздушно карго: летище/летище; врата/врата и летище/врата.

въздушно карго  Нареждане, проследяване и грижа за обратната информация относно статуса на вашето карго по износ и внос до и от всяка точка по света.

въздушно карго  Работа в мрежа от професионално подготвени и сертифицирани партнори по света, които се грижат отговорно за всяка наша заявка.

въздушно карго  Спот цени за вашите извънгабаритни и нестандартни товари.

въздушно карго  Договорни цени за вашите редовни товари.

Какво е добре да знаете?

въздушно карго  При въздушния транспорт се формират две понятия за тегло:

1. Реално тегло (Gross weight) – физическото тегло на пакетираната стока.

2. Обемно тегло (volumetric weight) – тегло, което се формира от размерите на пратката, а именно по формулата: Дължина ((в см) х Широчина (в см) х Височина (в см)) / 6000. По тази формула един куб. м. отговаря на 166.7 обемни килограма.

При таксуването на пратката се взима под внимание по-високото от двете!

въздушно карго  За повече информация за обемните пратки, натиснете тук!

въздушно карго  Калкулатор за обемно тегло можете да намерите тук!

Въздушен транспорт 3

Въздушен транспорт – вижте още!

Както в живота, така и в бизнеса винаги трябва да взимаме решения. Когато става въпрос за международнa спедиция на стоки, АДЕЕЛ може да ви предложи различни варианти, сред които всеки може да избере най-подходящото за него, според спецификата на товара и условията на сделката. За целта трябва да се вземе под внимание фактори като: вид и обем на каргото, време за изпълнение на поръчката и организация на транспортния модел, бюджет и т.н..Възможен е избор  между въздушен транспорт, сухопътен транспорт, както и морски транспорт или комбинация от тях. Когато вие управлявате бизнес, който непрестанно търгува през океана често сте изправени пред избора морски или въздушен транспорт. За да направите най-добрият избор за вас, ние от АДЕЕЛ сме събрали няколко ключови преимущества на въздушния транспорт, които могат да ви улеснят във вашия избор.

Предимства на въздушния транспорт

Въздушният транспорт възниква още в началото на 20 век и през последните над 100 години продължава да се налага на пазара като сигурен, надежден и бърз начин да транспортирате стоки от една точка на света до друга.

Въздушният транспорт е най-бързият метод за доставка

Въздушен транспорт 5
Въздушен транспорт – Пренасяме бързо и чисто

Когато времето ви притиска и имате нужда от експресна доставка, то въздушният транспорт е най-доброто решение за вас. Често, пристигането навреме, свързано със спазване на срокове по договор, е много по-важно от стойността на транспорта. Въздушният транспорт е най-подходящият избор за товари, които са чувствителни откъм време на изпълнение, като изрично споразумение за срочност, жизненоважни органи, проби за медицински изследвания, бързоразвалящи се стоки и храни, както и стратегически важни компоненти от производствена линия и самолетни части. Макар и цената на въздушния транспорт да е по-висока от тази на морския и сухопътния, разликата в скоростта на доставка е значителна. Докато карго, изпратено по море може да пътува около месец, то пратки с въздушен транспорт пристигат до ден, два или пет, в зависимост от направлението, като в различни ситуации може да бъде и в рамките на няколко часа. Ние от АДЕЕЛ, в ролята си на единствен номиниран партньор за България на международната компания DHL SD (same day), предлагаме към въздушния транспорт и услугата On-board courier. С нея, ние даваме възможността за незабавна обработка и доставка на критични във времето позиции, изискващи незабавна реакция по всяко време на денонощието, всеки ден през цялата година или пратки на първия възможен полет. Освен DHL SD, чийто логичен партньор би трябвало да бъде компания от ранга на DHL България, услугите на АДЕЕЛ са предпочитани и от MNX Global Logistic I Royal International, и двете действащи в сферата на супер спешните въздушни доставки, възлагани от международни проекти със специално значение. През последните години на развитие на нашия пазар и инвестициите, направени в областта на автомобилната индустрия, въздушният транспорт е предпочитан модел.

Доверете се на АДЕЕЛ – надежден партньор за вашия въздушен транспорт

Bъздушен транспорт
Въздушен транспорт – Пренасяме на големи разстояние

Използването на въздушен транспорт за пренасяне на товари е все по-честа практика, но често логистиката на процеса може да бъде объркваща и трудна. От приготвянето на вашата пратка за изпращане до подготвянето на всички документи и разрешителни, международният въздушен транспорт може да изглежда невъзможен, ако опитате сами. Вместо да се измъчвате, доверете се на спедиторска компания с опит в областта на въздушния транспорт, като АДЕЕЛ! Ние разполагаме със познанията и похватите за да се погрижим за вашето международно карго и въздушен транспорт от началото до края. АДЕЕЛ може да ви предложи решение, което да отговаря на вашите изисквания за бюджет и време за изпълнение. Нашата обширна мрежа от партньори ни дава свободата да доставим вашето карго с морски, сухопътен или въздушен транспорт до всяка точка на света.

Специални предложения за въздушен транспорт от САЩ до края на месец март 2018!

Ние от АДЕЕЛ сме готови да ви предоставим нашият 13 годишен опит в сферата и да ви гарантираме изгодни условия за въздушен транспорт. Акцентираме върху факта, че имаме възможността да ви предложим изключително добри параметри и цени за пратки по внос и износ с въздушен транспорт от и до Съединените Американски Щати. Всички клиенти на АДЕЕЛ могат да се възползват от ексклузивните условия за въздушен транспорт от САЩ до края на месец март 2018 година. Доверете вашето карго на въздушния транспорт на АДЕЕЛ! Свържете се с нас още днес за повече информация. Ние можем да ви гарантирам, че ще получите детайлен и релевантен отговор на всеки ваш въпрос за сухопътен, морски или въздушен транспорт. Пишете ни в нашата контактна форма, на имейл адрес, обадете ни се по телефона или елате в нашия офис! Изберете АДЕЕЛ за вашия въздушен транспорт и си гарантирайте спокойствие, сигурност и професионализъм!

Въздушният транспорт предлага доставка по график
С въздушния транспорт можете да изпратите товара си до почти всяка точка на света
Въздушният транспорт осигурява високо ниво на сигурност и намаляване на риска от повреда на каргото
Въздушният транспорт намалява нуждата от складови пространства и наличности
Въздушният транспорт ви дава възможността да следите статуса на вашето карго
Обемни и тежки пратки
Тежки и извънгабаритни товари
Въздушен транспорт
Предимства на въздушния транспорт
Въздушният транспорт е най-бързият метод за доставка
Доверете се на АДЕЕЛ – надежден партньор за вашия въздушен транспорт
Специални предложения за въздушен транспорт от САЩ до края на месец март 2018!