bulgaria version english version
  • Телефони: 02/9789873; 02/4414589
  • Мобилен телефон: 0885140869
  • E-mail: sales@adlbg.com

Пратки от Китай

Ново! Въздушен внос от Китай

От 4 до 8 дни внос от Хонконг
Според теглото: 3.30 $ / кг
От 4 до 7 дни внос от Шанхай 3.80 $ / кг

Китай продължава да се развива като изключително технологична държава, която все повече производители избират за релокация на техните складове и бази. Именно това повишава търсенето на спедиторски услуги и транспортни фирми, които да доставят пратки от Китай. Избирането на най-добрият метод за транспорт на пратки от Китай зависи изцяло от вашите изисквания. Ние сме събрали ценна информация за този тип доставки и какво ви предлага като услуга АДЕЕЛ.

Пратки от Китай – преди и сега

Пратки от Китай – преди и сега

Преди доста години, в началото на появата на търговията и транспорта на стоки от Китай, купуването и продаването до далечни земи е било много трудно. Трябвало е да се изпращат кораби, които са пътували с месеци, понякога дори години, и са били застрашавани от пирати и бури. И всичко това за няколко грама подправки срещу златно кюлче. Всички познаваме добре понятието, което добива нарицателен смисъл и касае именно търговията между Китай и Европа като „пътя на коприната“. Понятие валидно и употребявано и до ден днешен на спедиторския пазар. Това е и най-новия стратегически проект на Китайското правителство, който за радост касае и България.

Възобновяването на южния Път на коприната

Само преди няколко години беше обявено изграждането на южния Път на коприната, който ще премине през Турция (Истанбул) и ще навлезе в България – до Видин. Идеята е железопътната линия за транспорт на стоки и пратки от Китай да достигне до Берлин, от където да има достъп до северния Път на коприната. Това със сигурност е един от най-значимите проекти в страната ни, който ще превърне България в ключова държава за бъдещата железопътна линия.

Ако се върнем към настоящето, както вече предполагате, най-големият агент и посредник за увеличената търговия и пратки от Китай е Интернет. През последните 5 години безброй китайски компании са намерили начин да търгуват и да изпращат пратки от Китай, като създават собствени уебстраници. По този начин прескачат посредниците при изпращането на пратки от Китай и достигат директно до потенциалните си клиенти – вие! Но кои са най-популярните методи за транспорт на пратки от Китай?

Различни способи  за да организираме транспорта на пратки от Китай

При повечето случаи, цената е определящ фактор при избора на транспорт на пратки от Китай. В крайна сметка, когато пратката от Китай трябва да пристигне в определено време в Германия, например, трябва да се избере най-подходящият метод за транспорт. Основно може да избирате между 5 транспортни модела за пратки от Китай – пощенски услуги, експресни куриерски услуги, въздушен, морски и железопътен транспорт.

Пратки от Китай с пощенски услуги

Пратки от Китай

Когато говорим за пощенски услуги, тук става въпрос за нормални пратки от Китай, които се поемат от китайската поща или пощите в Хонконг. Те отнемат период от 2 до 5 седмици да пристигнат в крайната дестинация. Ако можете да почакате, това е най-евтината опция, когато говорим за пратки от Китай. Тя ви дава възможността да проследявате статуса на пратките от Китай онлайн, но в много случаи той не се обновява достатъчно често и може да е неверен. Пощенските услуги са най-честият избор при изпращане на пратки от Китай от  почти всички търговци в големи онлайн платформи, като Aliexpress,  и други.

Пратки от Китай с куриер

Транспортирането на пратки от Китай с куриер е подходящ метод за бързо пренасяне на стоки. Едни от най-големите играчи на пазара, които предлагат куриерски услуги за пратки от Китай са DHL, UPS, TNT и FedEX или така наречените „интегратори“ като най-често за транспорт до Европа се използват услугите на DHL. С този транспорт на пратки от Китай получавате бърза доставка и възможността да проследявате онлайн статуса на всяка пратка от Китай и от други държави по света.

Голяма част от фирмите, които предлагат куриерски услуги за пратки от Китай доставят в рамките на 2 до 5 работни дни, независимо от крайната дестинация. Преимуществата на този тип транспорт на пратки от Китай са безпроблемна доставка, като всичко, което трябва да направите е да се подпишете за получаването на пакета.  Единственият минус на този метод за превоз на пратки от Китай са по-високите цени, в сравнение с пощенските услуги.

Пратки от Китай по въздух

Ако теглото на пратката от Китай, която искате да изпратите или получите е прекалено голяма за куриерите, например 300 или 500 килограма, въздушният транспорт може да бъде най-доброто решение. С негова помощ цената ще бъде много по-ниска, от колкото би била тази на куриерските услуги. Въздушният транспорт е подходящ за пратки от Китай, които не са толкова тежки, но са много чувствителни откъм време на изпълнение. Транзитното време на пратки от Китай с въздушен транспорт зависи главно и основно от разписанието на самолетите, но като цяло варира от 2 до 10 дни.

Важно е да се знае, че когато изберете въздушен транспорт за пратки от Китай, има няколко допълнителни процедури, които предшестват самия транспорт, но неизменно са свързани с него, а именно митническите формалности. Това може да звучи като много сложна и трудна задача за много хора, но ние от АДЕЕЛ можем да ви помогнем точно с тази досадна и объркана процедура чрез мрежата от партньори, с които поддържаме контакти.

Пратки от Китай по море

Пратки от Китай по море

Морският транспорт е един от най-предпочитаните и най-често използвани за превоз на обемни и големи пратки от Китай. Този тип транспорт може да отнеме и месеци, но е подходящ за пренасяне на контейнери със стока, което намалява цената на услугата. Разнообразието от товари и пратки от Китай, които могат да бъдат доставени по море, са основното преимущество на морския транспорт. Въпреки дългият период на доставка, ако имате възможността да планирате напред във времето и можете да почакате месец за вашите пратки от Китай, морският транспорт ще бъде вашето най-добро решение. В зависимост от крайната дестинация, графика на корабите и липсата на неблагоприятни фактори, които да забавят транспорта, времетраенето на доставка на пратките от Китай може да бъде от 25 до 60 дни.

Също както при въздушния транспорт, така и при транспортирането на пратки от Китай по море се изисква допълнителна грижа за документация, помощ при освобождаване на стоката от митница и организиране на доставка на стоката от самото летище/пристанище до вашия склад, цех или магазин. Преимуществата на морския транспорт за превоз на пратки от Китай е икономичността, ниските цени, както и по-малкият въглероден отпечатък върху околната среда.

Какво не трябва да забравяте за пратките от Китай?

Китай е много привлекателна страна не само за производителите, но и за потребителите. Хилядите възможности да си купите каквото се сетите на изключително ниски цени е повече от примамливо. Но има една изненада, която може да ви остави неприятни усещане и това са митото и данъците. Прекалено много нови купувачи на пратки от Китай се фокусират само върху изключително ниските цени на продуктите и забравят тези допълнителни разходи, които повишават крайната цена.

Дължимите мита за пратки по внос от Китай могат да бъдат намерени в митническия справочник Тарик, който обединява информация, категоризирана и еднакво валидна за целия ЕС. Дължимото ДДС за България на пратките от Китай, както при всички други стоки и услуги, е 20%.

За да избегнете тези неприятни моменти е препоръчително да се посъветвате с професионалисти, които имат опит с работа на митница при освобождаване на пратки от Китай. Такива съвети можете да получите от нашите експерти в АДЕЕЛ! Ние имаме богат опит с пратки от Китай и можем да ви предоставим нашите знания, за да можете да се застраховате от евентуални по-високи разходи.

Какво ще направи АДЕЕЛ за вашите пратки от Китай?

Пратки от Китай – преди и сега

Ние от АДЕЕЛ можем да ви помогнем от приемането на заявката за вашите пратки от Китай, през оформянето на документите, организиране на видовете транспорт и освобождаването им от митница. Нашият екип разполага с дългогодишен опит в областта на международната спедиция и може да ви предложи помощ за всеки казус и да реши транспортната ви задача! Свържете се с нас още днес и научете как можем ние от АДЕЕЛ да сме ви полезни за вашите пратки от Китай!

Пратки от Китай – преди и сега
Възобновяването на южния Път на коприната
Различни способи, за да организираме транспорта на пратки от Китай
Пратки от Китай с пощенски услуги
Пратки от Китай с куриер
Пратки от Китай по въздух
Пратки от Китай по море
Какво не трябва да забравяте за пратките от Китай?
Какво ще направи АДЕЕЛ за вашите пратки от Китай?