bulgaria version english version
  • Телефони: 02/9789873; 02/4414589
  • Мобилен телефон: 0885140869
  • E-mail: sales@adlbg.com

Новини

Как да се справим с износът на вино от България?

 

През последното десетилетие винарският бранш претърпя бурно развитие в България. Възраждането на старите традиции на българското винопроизводство  доведе до лавинообразно увеличаване на боря на малките изби и винарни в страната.  Високото качеството на българската продукция неминуемо доведе до висок интерес от чуждестранни вносители, което от своя страна все по-често поставя въпроса за надежната и качествена доставка на виното .

Ние в АДЕЕЛ смятаме, че когато се последват няколко последователни стъпки, транспортната задача може лесно да бъде решена:

 

Производство на добро вино – оставяме това в ръцете на българските технолози

 

Запознаване с митническите, акцизните и данъчните режими, както и необходимите документи за внос  в страната, към която е насочено виното. Много хора подценяват тази стъпка от транспортният процес, което понякога води до забавяне на доставката и допълнителни, непредвидени разходи.

В АДЕЕЛ сме създали база от данни с информация за необходимте документи и разрешителни за внос в огромна част от страните по света. Големият ни практически опит с доставки на вино по цял свят също гарантира, че информацията, която можем да ви дадем е точна и актуална;

 

Професионално опаковане на виното. Колкото и да е качествено виното, то няма никаква стойност ако се счупи по време на транспорта. Виното като крехка стока е много важно да бъде опаковано сигурно и съборазено с вида на транспорта, който се използва. Друг често неглижиран момент е температурният режим при транспорта – само няколко градуса в повече или по-малко може да съсипе стоката. Ние можем да ви помогнем със съвети и на практика как да изберете най-добрата опаковка и температура за транспорт;

 

Коректна износна документация. Износните документи са важен елемент от процеса по транспорта на виното. Като лицензиран митнически агент  АДЕЕЛ може да ви съдейства за преминаването през всички досадни митнически процедури – износно митническо представилство, издаване на банкова гранция, транзитна декларация. Можем да подготвим и необходимите документи – фактури, пакинг листове, ПАД-ове, ЧМР-та, EUR 1 итн.

 

Професионално организиран транспорт, съобразен със сроковете на доставка и бюджета за транспорт – тази основна част от задачата решаваме ние в АДЕЕЛ. Повече от 30 изби доверяват виното си на нас и досега нашият отговор винаги е бил верен!

Кои са десетте неща, които трябва да знаете преди да изпратите международна пратка!

 

1.     Какви условия на доставка сте договорили с вашият доставчик или купувач? Къде започва и къде свършва вашата отговорност при транспортирането на стоката?
 
2.     Какъв вид транспорт имате нужда – въздушен, сухопътен, морски или куриерски? Дали ще е от врата до врата, от пристанище до пристанище, врата до пристанище или пристанище до врата?
 
3.     Какъв е адреса на изпращане, какъв е адреса на получаване?
 
4.     Какви са размерите, теглото и стойността на пратката ви?
 
5.     Извънгабаритна ли е пратката ви?
 
6.     В зависимост от вида на транспорт, какъв контейнер/камион ви е нужен?
 
7.     Добре ли е опакована стоката, която ще изпращате? Имате ли нужда от допълнително опаковане?
 
8.     Опасна ли е стоката ви? Имате ли MSDS за нея?
 
9.     Нужен ли ви е някакъв лиценз за внос или износ? Знаете ли как и къде да подадете документи за нужните ви разрешителни?
 
10.  Ще имате ли нужда от допълнителни услуги – митническо представителство, плащане на мита и такси, складиране, товарене или разтоварване?

Ако не можете да си отговорите на някои от тези въпроси ние от АДЕЕЛ с удоволствие ще ви консултираме и помогнем да транспортирате пратка си.

Предишни новини:

Девет съвета при правене на бизнес с Китай!

Навигация bottom-a

Последвайте ни:

ВЪЗДУШЕН И МОРСКИ ТРАНСПОРТ

КУРИЕРСКИ УСЛУГИ

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ

2018 © Всички права запазени. ADL Ltd - Anywhere Delivery and Logistics.
Created by рекламна агенция M&M Vision